Business opportunities


Na de ineenstorting van de scheepsbouwindustrie in de jaren ‘90 is de scheepswerf van La Ciotat binnen 2 decennia een van de wereldleiders in de superjacht reparatie en refit industrie geworden. De werf telt 36 bedrijven, gespecialiseerd op bijna elk technisch gebied, een complete uitrusting van droogzetinstallaties en een grote droogdok.

Lees meer...
Bouw windparken leidt tot investeringen

De ontwikkeling en bouw van offshore windparken voor de West-Franse kust leidt in Saint-Nazaire, Lorient en Brest tot extra investeringen in de havengebieden. Naast de bouw van de windparken zorgen ook toekomstig onderhoud, reparaties en de economische ambities van de betreffende steden voor een impuls.

Lees meer...
World Electronics Forum (WEF) Angers
Source: 
Sector: 
Country : 

De verkiezing van Emmanuel Macron tot president eerder dit jaar, geeft een nieuwe impuls aan de Franse markt voor consumentenelektronica. Uit een recent Consumers Rapport, © Euromonitor International, blijkt dat de marktontwikkeling in de Franse elektronica sector zeer goed loopt in de video en gamesector. Ook voor de elektronica retailsector zijn de eerste cijfers bemoedigend.

Lees meer...

Pages