Circular Business Forum tijdens staatsbezoek aan Slowakije

dinsdag 7 maart 2023

Bratislava

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) SARIO Nederlandse ambassade in Bratislava

Evenement data

Van 7 maart 2023 12:00 Tot 8 maart 2023 22:00

Werkt u in circulaire toepassingen? Of heeft u oplossingen voor afvalbeheer en recycling? En wilt u uw marktkansen ontdekken in Slowakije? Neem dan deel aan het Circular Business Forum op 7 en 8 maart. Dit vindt plaats tijdens het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Slowakije.

Hanneke Schuiling, directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen, leidt de bedrijfsdelegatie. Het staatsbezoek is een unieke kans om lokale partnerschappen op te zetten, contracten te ondertekenen of zakelijke contacten leggen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Er zijn veel zakelijke kansen voor de bouw- en afvalbeheersectoren in Slowakije. Om Europese doelen te behalen, ontvangt de industrie de volgende jaren € 1 miljard aan financiering (onder meer via het Herstelfonds). Hierdoor neemt de groei van de sector toe.

In Slowakije is meer dan 90% van de woongebouwen in particulier bezit; in Nederland is dit 40%. Het renovatietempo van gebouwen ligt boven het EU-gemiddelde. Slowakije is bezig met het opbouwen van een recyclinginfrastructuur. De Slowaakse overgang naar een circulaire economie biedt daarom veel mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers.

Voor wie?

Deelname staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de volgende sectoren:

  • Circulaire bouw: duurzame en/of circulaire toepassingen binnen de woningbouw, utiliteitsbouw of landschapsontwikkeling. Matchmaking richt zich op de hele bouwketen: van leveranciers van circulaire/duurzame bouwmaterialen tot verwerkers van bouwafval, en van 'urban mining' tot materiaalhubs, landschapsplanning, architecten en bouwbedrijven (infrastructuur).
  • Afvalbeheer en recycling: afval(water)management, recyclingtechnologie, circulaire data management, verwaarding van organische zij- en reststromen.

Waarom meedoen aan dit staatsbezoek?

  • u profiteert van de verbindende kracht van een staatsbezoek en de b2b-matchmaking;
  • u komt in contact met nieuwe mogelijke opdrachtgevers, zakenpartners en klanten. Of u ontmoet uw eerdere contacten weer eens fysiek;
  • u krijgt inzicht in projecten op de Slowaakse markt; 
  • u gebruikt het netwerkeffect van samen optrekken met andere Nederlandse bedrijven die zich richten op de markten in Centraal-Europa;
  • u kunt met de Nederlandse overheid via consortiavorming en publiek-private samenwerking markttoegang krijgen. Dat is zeker in deze regio van toegevoegde waarde.

Wij nodigen in het bijzonder ook vrouwelijke ondernemers uit om deel te nemen aan dit bezoek.

Ga naar website Je verlaat deze website