De belastingheffing in Duitsland: Wanneer is men in Duitsland belastingplichtig?

woensdag 20 april 2022

Organisator

STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater

Evenement data

Van 20 april 2022 16:00 Tot 20 april 2022 17:30

Op welke manier u de Duitse markt ook opgaat, elke strategie kent haar eigen fiscale voor- en nadelen.

Veel Nederlandse bedrijven richten zich op het zoeken en vinden van handelsagenten of buitendienstmedewerkers in Duitsland. De doelstelling is simpel: zo snel mogelijk zo veel mogelijk omzet draaien. Bij deze aanpak worden de fiscale consequenties regelmatig onderschat en wordt het Nederlandse bedrijf vaak zonder het te weten belastingplichtig in Duitsland.

Andere ondernemers lopen bij langdurige of regelmatig wederkerende projecten in Duitsland gevaar, als fiscale vaste inrichting te worden beschouwd.

Er zijn verschillende strategieën, om ongewenste fiscale gevolgen ter vermijden, zij het op het gebied van inkomstenbelasting, omzetbelasting of vennootschapsbelasting.

Tijdens onze Online Duitsland-Borrel op woensdag 20 april 2022 informereLars Wemmers, Rechtsanwalt en Janina Heek, Steuerberaterin en Fachberaterin für Internationales Steuerrecht u onder andere over de volgende thema´s:

  • Wanneer bestaat er belastingplicht in Duitsland?
  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Uitkering van winst aan moedervennootschap
  • Gewerbesteuer
  • Loonbelasting

Graag nodigen wij u uit voor onze `Online Duitsland-Borrel´. Tijdens de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om in te gaan op uw vragen.

Ga naar website Je verlaat deze website