Digitale missie Smart & e-Mobility, Amerikaanse westkust

maandag 15 juni 2020

Organisator

Nederlands Consulaat-generaal in San Francisco Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Nederlandse ambassade in Washington D.C.

Evenement data

Van 15 juni 2020 09:00 Tot 19 juni 2020 09:00

Digitale missie Smart & e-Mobility, Amerikaanse westkust

Ben jij actief op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit aan de westkust van de Verenigde Staten, of zou je daar in de toekomst zaken willen doen? Neem dan van 15 tot en met 19 juni deel aan de pilot digitale missie VS. Deze missie brengt je naar Silicon Valley zonder dat je jouw huis hoeft te verlaten!

Programma

Deze missie bestaat uit enkele centrale online bijeenkomsten. Zo is er is een officieel openingsmoment met hoge ambtenaren uit Nederland en Californië. Ook is er een serie thematische webinars met Nederlandse en Amerikaanse experts.

Je krijgt op maat gesneden matchmaking met potentiële Amerikaanse zakenpartners (publiek en privaat). Daarnaast worden er meerdere informele online netwerkmomenten georganiseerd. Dit geeft je de mogelijkheid om een sterk netwerk op te bouwen.

Tot slot zijn er 4 break-outsessies over de volgende onderwerpen:

  • Waterstof en mobiliteit;
  • Actuele ontwikkelingen in de e-mobility in Californië (georganiseerd door Noord-Holland en S4C);
  • De Zero Emission Vehicle Alliance;
  • Financiering van laadinfrastructuur (in samenwerking met de California Energy Commission).

Bovendien krijg je een thematische introductie over mobiliteit in Los Angeles.

Dit complete programma is verspreid over 5 dagen, waarbij de bijeenkomsten variëren van 45 minuten tot een uur, maximaal 2 uur per dag. Je kunt binnen de opzet van de missie jouw eigen keuzes maken, om zo tot een programma te komen dat op jouw wensen is afgestemd.

Bekijk hier het voorlopige programma (pdf, Engelstalig).

Aansluiting op webinars Forth

Deze digitale handelsmissie sluit volledig aan op het online programma van Forth. Dit is de Amerikaanse koepelorganisatie voor de promotie van elektrisch, slim en deelvervoer.

Forth houdt van 15 tot en met 19 juni een serie webinars, ter vervanging van het Electric Vehicle Symposium (EVS33) en Roadmap 13. Deze beurs zou plaatsvinden in Portland (Oregon), maar is vanwege de coronacrisis afgelast.

Als je deelneemt aan deze digitale handelsmissie, kun je ook alle sessies van Forth volgen.

De thema’s van de Forth webinars zijn:

  • Equitable Transportation Electrification;
  • Consumer Engagement & EV Adoption;
  • Cities Leading the Transportation Electrification Charge;
  • Charging Heavy-Duty Electric Vehicles;
  • Electrifying Shared Mobility.

Trainingssessies ter voorbereiding

Voorafgaand aan de missie worden er een aantal trainingssessies aangeboden over de zakencultuur in de VS en het businessklimaat aan de westkust. Deze sessies worden aangeboden in de vorm van videos, die je ter voorbereiding kunt bekijken, in jouw eigen tempo en wanneer je dat wilt.

Daarnaast wordt er in 2 sessies een pitchtraining aangeboden, wat je voorbereidt op het (online) presenteren van jouw bedrijf en product, zowel in een lokale setting als via online kanalen. De eerste sessie is een vooraf opgenomen video, de tweede sessie is een interactieve livesessie gericht op de deelnemende bedrijven.

Aan het eind van de missie vindt een evaluatiesessie plaats. Hier krijg je de mogelijkheid om jouw follow-upplannen te realiseren, met hulp van het consulaat in San Francisco.

Kosten 

Deze digitale missie is een pilot. Deelname is daarom gratis.

Aanmelden

De uiterste aanmelddatum voor deze digitale missie is 2 juni. Na registratie neemt het consulaat in San Francisco per e-mail contact met je op voor een aanvullende intake.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is 1 van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met:

Deborah van den Brande, senior beleidsmedewerker bij het consulaat-generaal in San Francisco
E:  deborah-vanden.brande@minbuza.nl
T: + 1 (415) 291-2081
M: +1 (415) 608-7358

Organisatie

Het consulaat-generaal in San Francisco organiseert deze pilot. Dat doen ze in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de ambassade in Washington. Ook verschillende Nederlandse steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, zijn hierbij betrokken.

Ga naar website Je verlaat deze website