Economische missie Agtech naar Vancouver (Canada) met minister Schreinemacher

maandag 17 april 2023

Vancouver

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Ministerie van Buitenlandse Zaken Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Ministerie van Economische Zaken en Klimaat Consulaat-generaal in Vancouver

Entreekosten

950,00 EUR

Evenement data

Van 17 april 2023 09:00 Tot 21 april 2023 18:00

Bent u innovatief in de land- en tuinbouwtechnologie (agtech)? En wilt u zakendoen in British Columbia, Canada? Ga dan van 17 tot en met 21 april 2023 mee met de Economische missie Agtech naar Vancouver. Deze missie is onder leiding van Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Peter Spaans, vertegenwoordiger van AVAG, is zakelijk missieleider.

Deze missie biedt u als ondernemer in de land- en tuinbouw (mkb) volop mogelijkheden om te netwerken, kennis te maken met de lokale markt en om in contact te komen met mogelijke zakenpartners en/of opdrachtgevers.

Tijdens deze missie kunt u de juiste contacten leggen om te bouwen aan een langdurige samenwerking. De aanwezigheid van minister Schreinemacher geeft u een unieke kans om dit op hoog niveau te doen. Daarnaast kunt u in haar bijzijn bijvoorbeeld contracten ondertekenen of een Memorandum of Understanding (MoU).

Deze missie bouwt verder op de intentieverklaring van de Nederlandse overheid en de overheid van British Columbia voor een meerjarige samenwerking op het gebied van agtech. Brancheorganisaties (onder andere AVAG, BCCAI, FME en Oost NL), onderzoeksinstituten (WUR, SFU) en bedrijven in Nederland en British Columbia werken samen aan een agtech innovatieagenda. Daarmee willen zij gezamenlijke uitdagingen aanpakken in de tuinbouw. Tijdens de missie maakt u kennis met dit initiatief en met de al aangesloten Nederlandse en Canadese partners.

Agtechsector in British Columbia

De tuinbouw in het Canadese British Columbia staat – net als in Nederland – voor uitdagingen op het gebied van arbeid, duurzaamheid/ circulariteit, voedselverspilling, kwaliteit en verdienvermogen. agtech kan een deel van de oplossing zijn. Daarom ligt de aandacht van deze missie op automatisering, robotisering en het gebruik van Kunstmatige Intelligentie (AI) in de tuinbouw.

  • Vanuit British Columbia is er specifiek vraag naar oogstoplossingen, kwaliteitscontroles en naar het automatisch verpakken en sorteren.
  • Daarnaast is er ruimte voor bedrijven die actief zijn in andere agtechsectoren. Bijvoorbeeld algemene teeltmanagement in de kas (zoals automatische oplossingen voor insectenbestrijding), het verpotten van planten en ziektedetectie.
  • Er is ook belangstelling voor andere verwarmingsmogelijkheden voor kassen, met nadruk op gasloze alternatieven.

Er is onderzoek gedaan naar kansen in de landbouw in British Columbia onder de naam 'Study of the BC Agriculture Sector 2020 (pdf)'. Tijdens een bezoek in november 2022 van Wageningen University & Research werd bevestigd dat er vraag is naar automatisering, robotisering en Kunstmatige Intelligentie (AI). Dit om de druk op de sector te verlichten.

Ga naar website Je verlaat deze website