Factfinding missie pluimvee in Senegal

maandag 17 oktober 2022

Dakar

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse Ambassade in Dakar Netherlands-African Business Council

Entreekosten

900,00 EUR

Evenement data

Van 17 oktober 2022 08:00 Tot 21 oktober 2022 23:00

Bent u actief in de pluimveesector? De Netherlands-African Business Council (NABC) organiseert van 17 tot en met 21 oktober een factfindingmissie naar Senegal. Ga mee, maak kennis met de Senegalese pluimveesector en ontdek wat uw marktkansen zijn in dit land.

In Senegal neemt de vraag naar dierlijke eiwitten toe. Het land kent een goede veterinaire zorg en een hoge kwaliteit van geïmporteerd inputs. Ook zorgen verdere industrialisatie en investeringen voor een dynamische en efficiënte pluimveesector. Dit maakt Senegal tot een bijzonder goede handelspartner voor Nederlandse bedrijven.

Marktstudie en werkgroep

In 2021 heeft SENSE, in opdracht van RVO, de marktstudie Senegal Value Chain Study uitgevoerd. Het rapport geeft inzicht in de Senegalese pluimveewaardeketen en benoemt de specifieke aanpassingen die nodig zijn om de sector te laten floreren.

Op verzoek van de Nederlandse Ambassade in Dakar en het Landbouw Netwerk coördineerde NABC 6 workshops over de Senegalese pluimveesector met Nederlandse en Senegalese ondernemers. NABC vatte de uitkomsten van de workshops samen in het rapport Working Group Senegal - Poultry Meat Processing, Distribution and Waste Management. De workshops waren specifiek gericht op het vinden van kansen en raakvlakken tussen Senegalese en Nederlandse bedrijven in de pluimveesector.

Ga naar website Je verlaat deze website