Factfindingmissie pluimvee in Senegal

maandag 13 maart 2023

Dakar

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Netherlands-African Business Council Nederlandse Ambassade in Dakar

Entreekosten

900,00 EUR

Evenement data

Van 13 maart 2023 10:00 Tot 17 maart 2023 19:00

Bent u actief in de pluimveesector? De Netherlands-African Business Council (NABC) organiseert een factfindingmissie naar Senegal. Ga van 13 tot en met 17 maart mee en maak kennis met de Senegalese pluimveesector. Ontdek wat uw marktkansen zijn in dit land!

In Senegal neemt de vraag naar dierlijke eiwitten toe. Het land kent een goede veterinaire zorg en een hoge kwaliteit van geïmporteerd inputs. Ook zorgen verdere industrialisatie en investeringen voor een dynamische en efficiënte pluimveesector. Dit maakt Senegal tot een bijzonder goede handelspartner voor Nederlandse bedrijven.

Marktstudie en werkgroep

In 2021 heeft SENSE, in opdracht van RVO, de marktstudie Senegal Value Chain Study uitgevoerd. Het rapport geeft inzicht in de Senegalese pluimveewaardeketen en benoemt de specifieke aanpassingen die nodig zijn om de sector te laten floreren.

Op verzoek van de Nederlandse ambassade in Dakar en het Landbouw Netwerk coördineerde NABC 6 workshops over de Senegalese pluimveesector met Nederlandse en Senegalese ondernemers. NABC vatte de uitkomsten van de workshops samen in het rapport Working Group Senegal - Poultry Meat Processing, Distribution and Waste Management. De workshops waren specifiek gericht op het vinden van kansen en raakvlakken tussen Senegalese en Nederlandse bedrijven in de pluimveesector.

Deze missie raakt de hele pluimveewaardeketen, inclusief – maar niet beperkt tot– training en softwarebeheer, voerproductie, de slacht en het verder verwerken van vlees, eierverwerking, controle van de koelketen (inclusief lokale logistiek) en afvalbeheer. Nederlandse technologie en expertise dragen bij aan de verdere ontwikkeling van de duurzame productie binnen de Senegalese pluimveewaardeketen. Na deze missie kunt u:

  • beschikken over waardevolle marktinzichten;
  • uw kansen in de pluimveewaardeketen beoordelen;
  • risico's bij het verkennen van nieuwe markten beperken; en
  • relevante Senegalese partners ontmoeten om branchekennis uit te wisselen.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor:

  • Nederlandse bedrijven actief in de hele keten van de pluimveesector
  • Nederlandse pluimveebedrijven geïnteresseerd in een nieuwe markt.
Ga naar website Je verlaat deze website