Handelsmissie Life Science & Health in Kenia

maandag 7 november 2022

Nairobi

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlandse ambassade in Nairobi Task Force Health Care Africa Health Business (AHB)

Entreekosten

500,00 EUR

Evenement data

Van 7 november 2022 09:00 Tot 10 november 2022 17:00

Bent u actief in de sector Life Science & Health? Wilt u weten wat uw marktkansen zijn in Kenia op het gebied van e-health en medische apparatuur? Of bent u op zoek naar nieuwe zakenpartners? Ga dan van 7 tot en met 10 november 2022 mee met de handelsmissie Life Science & Health naar Nairobi en Kisumu in Kenia.

Kenia is dé 'go-to market' voor het Nederlandse bedrijfsleven in Sub-Sahara Afrika. Nederland en Kenia bouwden een lange en sterke relatie op, die steunt op een innige handelsrelatie. De Keniaanse markt biedt veel kansen waar Nederlandse toepassingen geschikt voor zijn. Deze liggen vooral in medische apparatuur, e-health-toepassingen, training en opleiding, ziekenhuisbouw en gezondheidsfinanciering. Dit biedt mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in deze sub-sectoren. 

Hoofdthema's van de missie

Deze handelsmissie is geschikt voor bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen met aandacht voor nieuwe technologieën in de LSH-sector. De hoofdthema’s van de missie zijn: 

 • E-health: producten en diensten rond informatie- en communicatiesystemen. Maar ook andere oplossingen rond automatisering en digitalisering van ziekenhuizen en gezondheidszorg.  Voorbeelden van producten en diensten zijn:
  • IT-oplossingen voor financiering/betalingen,
  • IT-oplossingen voor gedrag,
  • IT-oplossingen voor telemedicine en mobiele gezondheid (op afstand),
  • ziektebeheerplatforms,
  • elektronische medische dossiers,
  • training en opleiding en kunstmatige intelligentie ter ondersteuning van medische besluitvorming. 
 • Medische apparatuur: apparaten en hulpmiddelen voor medische zorg, onderzoek en behandelingen. Dit kunnen bijvoorbeeld benodigdheden of leveringspakketten (medische kits) voor diagnostiek, behandelingen of revalidatie zijn. 

Ga naar website Je verlaat deze website