Handelsmissie Life Sciences & Health naar Maleisië en Indonesië

maandag 22 mei 2023

Federaal territorium van Kuala Lumpur

Organisator

Task Force Health Care Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Evenement data

Van 22 mei 2023 09:00 Tot 26 mei 2023 17:00

Wilt u uw bedrijf uitbreiden naar de Zuidoost-Aziatische regio? Of wilt u bestaande relaties binnen de regio versterken? Dan is de Life Sciences & Health-missie naar Maleisië en Indonesië interessant voor u. Van 22 mei tot en met 26 mei 2023 reist Task Force Health Care met een groep Nederlandse stakeholders naar de ASEAN-regio. Tijdens de missie komt u in persoonlijk contact met belangrijke opinieleiders en verschillende stakeholders in de regio.

Programma Strategische Meerjarige Marktbewerking

De missie is onderdeel van het publiek-private programma Strategisch Meerjarige Marktbewerking (SMM). Dit programma richt zich op Zuidoost-Azië. Bij deze missie ligt de nadruk op 'connected care'.

Dit is de 2e uitgaande missie van het SMM- programma. Deze missie is bedoeld voor verkennende stakeholders, maar ook voor stakeholders die al actief zijn in de regio.

Wat kunt u verwachten? 

Maleisië en Indonesië hebben een sterke economische groei. De landen investeren actief in gezondheidszorg en willen de toegang tot zorg verbeteren. Ook de kwaliteit van zorg moet verbeterd worden, met digitale en fysieke oplossingen. Nederland stimuleert partnerschappen in de ASEAN-regio op dit gebied. Samen pakken we deze uitdagingen aan.

Kansen in Maleisië

De publieke en private gezondheidszorgsectoren in Maleisië zijn gericht op uitbreiding van technologie, medische apparatuur en digitale gezondheidsthema's. Er moet een beter systeem komen voor zorg op afstand, ouderenzorg en ziektebeheer. Innovatie en internationale samenwerking zijn nodig om de digitale gezondheidszorg verder te moderniseren. 

Kansen in Indonesië

Indonesië is een uitstekend startpunt voor Nederlandse bedrijven die de ASEAN-markt willen betreden. Publieke en private partijen in het land werken actief samen met Nederland. De afgelopen jaren heeft Indonesië vooral gewerkt aan de ontwikkeling van gezondheidstechnologie en zorg op afstand. 

Aanvullende marktinformatie vindt u op de pagina Marktrapport Indonesië: kansen in de gezondheidszorg (2021). Via deze pagina kunt u het volledige rapport aanvragen.

Waarom meedoen?

Redenen om aan deze missie deel te nemen zijn:

  • u neemt deel aan gezamenlijke bezoeken aan geschikte LSH-stakeholders, bijvoorbeeld het ministerie van Volksgezondheid, belangrijke openbare en particuliere ziekenhuizen, nuttige verenigingen en zorginstellingen;
  • u neemt deel aan seminars/ rondetafelgesprekken over specifieke onderwerpen van Nederlands en lokaal belang;
  • u krijgt inzicht in de mogelijkheden van een toetredingsstrategie voor uw specifieke product of dienst;
  • u verdiept bestaande relaties in de regio en versterkt uw banden met stakeholders waar u misschien al contacten mee heeft;
  • u neemt deel aan netwerkborrels. Hier ontmoet u (nieuwe) lokale zakelijke contacten (individuele matchmaking is optioneel en tegen betaling).

Om de kwaliteit en het succes van de missie te vergroten, is er aan het begin van elke dag een gezamenlijk programma*. In de middag zijn er 2 parallelle programma's. We doen dit om tegemoet te komen aan zowel verkennende deelnemers als deelnemers die deze missie gebruiken om bestaande relaties te verdiepen. 

*Het programma is in ontwikkeling en wordt later bekendgemaakt.

Ga naar website Je verlaat deze website