Handelsmissie Vietnam met minister Schreinemacher: duurzame economie en industrie

maandag 28 november 2022

Ho Chi Minh-stad

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlandse ambassade in Hanoi Dutch Business Association In Vietnam (DBAV) Consulaat-Generaal in Ho Chi Minhstad

Entreekosten

950,00 EUR

Evenement data

Van 28 november 2022 09:00 Tot 30 november 2022 17:00

Wilt u zakendoen in het snelgroeiende Vietnam en heeft u producten of diensten waarmee Vietnamese bedrijven duurzamer kunnen produceren? Ga dan van 28 tot en met 30 november mee met deze handelsmissie met Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De missie is tijdens het evenement Green Economy Forum & Exhibition (GEFE) in Ho Chi Minhstad.

Voor wie?

Deze missie is vooral interessant voor bedrijven en instellingen, die de Vietnamese economie en industrie helpen te verduurzamen. U kunt hierbij denken aan:

 • energie en energie-efficiëntie;
 • water en waterzuivering;
 • circulaire economie en afvalverwerking;
 • logistiek en duurzame mobiliteit;
 • duurzame en efficiënte landbouw;
 • smart cities.

Daarnaast nodigen wij in het bijzonder vrouwelijke ondernemers uit om deel te nemen.

Kansen voor Nederland

Vietnam is een van de snelst groeiende economieën van Azië. Naar verwachting groeit de economie met 7,5% in 2022. Dit komt grotendeels door export van vooral industriële producten en landbouwproducten. Vietnam wil in 2050 klimaatneutraal worden. Dat betekent dat het land veel moet doen om de economie, industrie en landbouw te verduurzamen. Daardoor is er steeds meer vraag naar innovatieve en duurzame producten en diensten.

Nederland loopt hierin voorop. Bijvoorbeeld op het gebied van landbouw, watertechnologie, logistiek, energie, circulaire economie en elektrische mobiliteit. De missie vindt plaats tijdens de Green Economy Forum & Exhibition (GEFE) in Ho Chi Minhstad. Het GEFE is het perfecte moment om uw bedrijf, producten en diensten te presenteren. Het evenement trekt zo'n 7.000 zakelijke Vietnamese bezoekers, bewindspersonen, en CEO's van Nederlandse en Europese bedrijven die in Vietnam gevestigd zijn.

Wat kunt u verwachten?

De missie bestaat uit meerdere programmaonderdelen die plaatsvinden tijdens de Green Economy Forum and Exhibition (GEFE) 2022. Eurocham Vietnam organiseert dit evenement, dat van 28 tot en met 30 november in THISO Sky Hall in Ho Chi Minhstad is. Naast verschillende Europese landen is ook Nederland is hier met een eigen fysieke plek vertegenwoordigd. Dit 'paviljoen' heeft een gezamenlijke ruimte om te netwerken: de NL Lounge.

Het conceptprogramma van de missie in het kort:

 • kick-off met minister Schreinemacher op de residentie van de consul-generaal in Ho Chi Minhstad;
 • opening van de conferentie met leiders uit de politiek en het bedrijfsleven in Vietnam;
 • 4 sectorseminars met minister Schreinemacher en de mogelijkheid om te pitchen;
 • netwerkreceptie in de NL Lounge;
 • business-to-businessmatchmaking;
 • gebruik van de NL Lounge om tijdens de beurs mogelijke zakenpartners te ontmoeten.
Ga naar website Je verlaat deze website