Handelsmissie voor start-ups naar Digital Demo Day in Düsseldorf

woensdag 17 augustus 2022

Düsseldorf

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlands consulaat-generaal in Düsseldorf

Entreekosten

500,00 EUR

Evenement data

Van 17 augustus 2022 09:00 Tot 19 augustus 2022 17:00

Is jouw start-up klaar voor het buitenland? Zitten jouw toekomstige klanten in Duitsland? Of wil je net over de grens je netwerk uitbreiden en met investeerders in contact komen? Ga dan van 17 augustus tot en met 19 augustus mee met de start-upmissie naar Digital Demo Day (DDD) in Düsseldorf.  Bij deze missie liggen mooie kansen dus letterlijk om de hoek.

Woensdag17 augustus00:00 - 00:00t/mVrijdag19 augustus00:00 - 00:00Aanmelden+

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum is 15 juni
 • Deelname kost € 500 excl. btw per bedrijf
 • Maximaal 2 deelnemers per bedrijf
 • Voertaal is Engels

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Nederlandse ambassade
 • Consulaat-generaal in Düsseldorf
 • digihub Düsseldorf/Rheinland

Digital Demo Day is hét Duitse 'leading tech event' waar start-ups en investeerders elkaar deze zomer ontmoeten. 

Digital Demo Day 2022

Meer dan 4.000 bezoekers op één dag, 200 start-ups, meer dan 100 investeerders en veel aandacht voor matchmaking. Dat is DDD in het kort. Er staan dit jaar 3 thema's centraal: 

 1. High tech
 2. Sustainability
 3. Metaverse

Deze snelgroeiende Duitse markten liggen dicht in de buurt. Dit biedt Nederlandse start-ups veel kansen. 

Nordrhein-Westfalen en Düsseldorf: een ideale springplank

Nordrhein-Westfalen (NRW) is de belangrijkste economische deelstaat van Duitsland. De hoofdstad van deze deelstaat, Düsseldorf, is het politieke centrum van NRW. Het is de thuisbasis van de nieuwste industriële maakbedrijven, Duitse mobiele telefoonbedrijven en innovatieve start-ups. De meer dan 350 start-ups, hubs, accelerators en incubators zijn erg belangrijk voor het innoveren van de economie in en rond Düsseldorf.

Ongeveer een kwart van de Nederlandse export gaat naar Duitsland; het grootste deel naar NRW. Daarmee is NRW de belangrijkste handelspartner van Nederland. Veel Nederlandse ondernemers gebruiken de deelstaat dan ook als het perfecte startpunt voor hun internationale groei. In NRW zijn ongeveer 4.000 Nederlandse bedrijven gevestigd.

In 2022 is de innovatiebrug (Innovation Bridge Netherlands) opgericht door de Metropole Ruhr, de kernregio in het midden van NRW, in samenwerking met het consulaat-generaal in Düsseldorf. Deze samenwerking maakt het Ruhrgebied tot een ideale springplank voor Nederlandse start-ups en bedrijven die de Duitse markt willen veroveren. Het moet innovatie-impulsen en mogelijke samenwerkingen voor dit gebied op gang brengen. 

Ga mee met deze missie en ontdek zelf wat Nordrhein-Westfalen je te bieden heeft.

Ga naar website Je verlaat deze website