Innovatiemissie automotive-industrie in Noord-Frankrijk

woensdag 14 september 2022

Valenciennes

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Innovatie Attaché Netwerk Frankrijk RAI Automotive Industry

Entreekosten

250,00 EUR

Evenement data

Van 14 september 2022 09:00 Tot 16 september 2022 17:00

Bent u actief in de automotive-industrie? En wilt u weten wat de ontwikkelingen zijn in Noord-Frankrijk op het gebied van schone en slimme voertuigen? Ga dan mee met de innovatiemissie voor de automotive-industrie in de Hauts-de-France regio van 14 t/m 16 september 2022.

Voor wie?

De missie richt zich met name op R&D managers, business development managers, CTO’s en CEO’s van geïnteresseerde bedrijven (mkb en grote bedrijven) en kennisinstellingen.

Waarom Noord-Frankrijk?

De regio Hauts-de-France in Noord Frankrijk, op twee uur rijden van Eindhoven, is de regio waar het meeste auto’s geproduceerd worden van Frankrijk. Met drie originele onderdelen fabrikanten Renault, Stellantis en Toyota, op zeven productiesites vormt de regio hét centrum van de automotive-industrie.  Ook staat de bouw van drie batterijen-gigafactories er gepland door de consortia Verkor met o.a. Renault en Plastic Omnium, ACC (Stellantis , SAFT en TotalEnergies) en Envision, AESC en Renault. Verder bezit de regio een rijk ecosysteem aan onderzoek-, test- en pilotcentra rond elektrificatie, batterijen en slimme voertuigen.

Hoofdthema's missie

Deze innovatiemissie richt zich op nieuwe technologieën in de automotive-industrie. De hoofdthema's van de missie zijn:

- Slimme voertuigen, zowel coöperatief als autonoom (excl. infotainment en Mobility-as-a-Service)

- Schone voertuigen, met name gericht op aandrijftechnologie (zoals batterijen en power electronica) en lichtgewicht materialen.

- Batterijen (o.a. productie, recycling, testen)

- Productietechnologie / manufacturing

Ga naar website Je verlaat deze website