Innovatiemissie Automotive Michigan juni 2020

zondag 7 juni 2020

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Brainport Eindhoven Innovatie Attachénetwerk VS Nederlands Consulaat in Chicago RAI Automotive Industry

Entreekosten

250,00 EUR

Evenement data

Van 7 juni 2020 09:00 Tot 13 juni 2020 18:00

Bent u actief op het gebied van Automotive en heeft u interesse om met ons de kansen en ontwikkelingen rondom nieuwe innovaties in de Amerikaanse autoindustrie te verkennen? Noteer de innovatiemissie Automotive alvast in uw agenda!

In juni organiseren wij een innovatiemissie naar de Amerikaanse staat Michigan, rondom de North American International Auto Show (NAIAS). Dit is de grootste autobeurs van de VS. Het doel van deze missie is op zoek te gaan naar potentiële samenwerkingskansen met R&D spelers uit de Amerikaanse auto-industrie. Daarmee geven we verdere invulling aan het Memorandum of Understanding (MoU) tussen Nederland en Michigan. Tijdens de missie is er aandacht voor onderwerpen als smart mobility (connected & automated driving), green mobility (elektrische voertuigen) en nieuwe materiaal- en productietechnologieën.

De mondiale automotive-industrie zit in een grote overgangsfase, door elektrificatie, automatisering en nieuwe mobiliteitoplossingen. In Michigan bevindt zich het grootste automotivecluster van de VS. Bijna de hele top 100 van traditionele en nieuwe automotivebedrijven hebben hier een vestiging. Rond de University of Michigan (Ann Arbor) komen veel innovaties en spin-off bedrijven tot stand.

Programma

We organiseren een programma met bijeenkomsten en netwerkactiviteiten op de NAIAS, aangevuld met bedrijfsbezoeken in de regio. De voorbereidingen voor de innovatiemissie zijn in volle gang. Bij de invulling van het programma is er ruimte voor maatwerk op basis van uw specifieke behoeftes.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt hiervoor nauw samen met RAI Automotive Industry NL, regiopartners als Brainport Eindhoven, het Nederlands Consulaat in Chicago en het innovatienetwerk in de VS.

Ga naar website Je verlaat deze website