Innovatiemissie batterijtechnologie VS

zondag 7 mei 2023

San Francisco

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Ministerie van Economische Zaken en Klimaat Innovatie Attaché Netwerk

Entreekosten

250,00 EUR

Evenement data

Van 7 mei 2023 09:00 Tot 12 mei 2023 17:00

Bent u actief in batterijtechnologie? Wilt u weten wat de recente ontwikkelingen zijn in Californië op het gebied van nieuwe generatie batterijtechnologie? Wilt u in contact komen met vooraanstaande batterijexperts in zowel de industrie als de onderzoekswereld? Ga dan mee met de innovatiemissie 'Batterijtechnologie VS'.

Waarom VS/Californië? 

De ontwikkelingen op het gebied van batterijen, zowel in de technologie als in de productie, gaan hard wereldwijd. Californië is het centrum van nieuwe generatie batterij-innovaties. Deze innovatiemissie zal plaatsvinden in San Francisco (Silicon Valley) en Los Angeles. In deze twee regio's zijn veel bedrijven en onderzoeksinstellingen actief op het gebied van nieuwe generatie batterijen en batterijtoepassingen. 

Doel  

Deze innovatiemissie richt zich op nieuwe batterijtechnologieën en wil spelers uit het Amerikaanse en Nederlandse ecosysteem bijeenbrengen. Het kan gaan om zowel mobiele toepassingen als stationaire (industriële) toepassingen. Daarbij wordt gekeken naar: 

  • de ontwikkeling en productie van nieuwe generatie batterijcellen, batterij packs en nieuwe batterijtoepassingen (inclusief testen en certificeren); 
  • de duurzaamheid van batterijen (inclusief recycling, en het gebruik van nieuwe materialen)   

 
De missie richt zich niet op slimme laadtoepassingen. We wijzen de deelnemers op de mogelijkheid om hun bezoek te verlengen, door op eigen gelegenheid naar de Forth Roadmap Conference te gaan in Portland (Oregon) de week erna. Meer info: www.roadmapforth.org  

Voor wie?  

De missie richt zich met name op R&D- en business development managers, CTO’s en CEO’s van bedrijven (mkb en grote bedrijven) en kennisinstellingen. Kortom, mensen die betrokken zijn bij het ontwikkelen en maken van nieuwe generatie batterijen. De missie is interessant voor:  

  • Nederlandse bedrijven (start-ups/scale-ups en corporates) actief in de batterijtechnologie;  
  • Kennisinstellingen die werken aan – of betrokken zijn bij – de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën voor batterijen. 
Ga naar website Je verlaat deze website