Innovatiemissie Brazilië: ver ontwikkelde materialen in de gezondheidszorg

maandag 3 oktober 2022

São Paulo

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse Ambassade in Brasília

Entreekosten

250,00 EUR

Evenement data

Van 3 oktober 2022 09:00 Tot 7 oktober 2022 17:00

Doet u onderzoek naar nieuwe of ver ontwikkelde materialen voor toepassingen binnen de gezondheidszorg? En bent u actief in de ontwikkeling van innovatieve biosensoren, biomaterialen, of 3D-printing technologie voor medische toepassingen? Wilt u graag in contact komen met Braziliaanse partners, kennis en ervaring uitwisselen, en mogelijkheden voor (R&D) samenwerking verkennen? Sluit dan aan bij de innovatiemissie naar Brazilië.

Biomateriaalkunde is één van de snelst groeiende onderzoeksgebieden die bijdraagt aan verbeteringen binnen de gezondheidszorg met grote maatschappelijke impact voor de toekomst.

Waarom Brazilië?

Nederland en Brazilië kennen beiden een groot aantal onderzoeksorganisaties en bedrijven die zich richten op de technische aspecten en toepassingen van materiaalonderzoek. Denk aan:

  • slimme biosensoren die lichamelijke waarden meten voor het bepalen van belangrijke aspecten van de lichaamsconditie;
  • intelligente materialen die in het lichaam onderzoek verrichten of gedoseerd medicijnen toedienen;
  • materialen die een sleutelrol spelen in het maken van kunstmatige lichaamsdelen;
  • 3D-printen: een revolutionaire techniek waarmee lokaal en op maat biomaterialen voor kunstmatig weefsel in organen worden gemaakt.

Naar verwachting gaat de Nederlandse en Braziliaanse onderzoek- en innovatiesamenwerking baanbrekende resultaten opleveren, die in de toekomstige behoeften van de geneeskunde kunnen voorzien.

Ga naar website Je verlaat deze website