Innovatiemissie floating offshore wind naar Zuid-Frankrijk

maandag 3 juli 2023

Port-la-Nouvelle

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Innovatie Attaché Netwerk Frankrijk NBSO Nantes Holland Home of Wind Energy (HHWE)

Entreekosten

250,00 EUR

Evenement data

Van 3 juli 2023 09:00 Tot 6 juli 2023 17:00

Werkt u in de offshore wind-industrie en biedt uw organisatie oplossingen voor drijvende windparken? Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de regio Occitanië in Zuid-Frankrijk op het gebied van drijvende windparken? Dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan de 'Floating Offshore Wind in Occitanië' innovatiemissie van 3 tot en met 6 juli 2023.

Voor wie?

De missie richt zich met name op R&D-managers, business development managers, CTO's en CEO's van geïnteresseerde bedrijven (start-ups/scale-ups, mkb en grote bedrijven) die actief zijn in de floating wind-industrie en kennisinstellingen die werken aan, of betrokken zijn bij, de ontwikkeling van innovatieve technologieën voor drijvende windparken.

De missie is kleinschalig, met maximaal 20 deelnemers. We bekijken hoe uw expertise aansluit op de inhoudelijke focus en het doel van de missie.

Focus

De innovatiemissie richt zich op nieuwe technologieën in de floating wind-industrie. De hoofdthema's van de missie zijn:

  • Integraal ontwerp en optimalisatie van windturbines en floaters als één installatie;
  • Standaardisatie en industrialisatie, met name serieproductie van floaters;
  • Assemblage in havens, transport en installatie van turbines;
  • Realisatie van drijvende wind testlocaties;
  • Ecologische aspecten van drijvende windparken.

Waarom Occitanië?

Frankrijk ziet de offshore energiesector als belangrijk voor de Europese strategische autonomie. Het wil de waardeketen voor innovatieve "floating" technologieën in Europa houden. In de regio Occitanië zijn de meeste ontwikkelingen gaande op het gebied van drijvende windparken. Er worden de komende jaren 2 pre-commerciële gebouwd en in 2030 een commercieel project met een vermogen van 250 megawatt. Port-la-Nouvelle wordt ontwikkeld als speciale haven voor drijvende windparken.

Wind'OCC, de clusterorganisatie voor windenergie in de Occitaanse regio, is de katalysator voor de lokale offshore windontwikkelingen. De organisatie staat open voor Europese samenwerking, zoals blijkt uit het MoU dat Holland Home of Wind Energie (HHWE) en Wind'OCC in april 2022 hebben ondertekend.

Ga naar website Je verlaat deze website