Innovatiemissie Japan: Semiconductors

maandag 19 juni 2023

Tokio

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse Ambassade in Tokio Innovatie Attaché Netwerk Japan

Entreekosten

250,00 EUR

Evenement data

Van 19 juni 2023 09:00 Tot 23 juni 2023 17:00

Bent u actief op het gebied van geavanceerde chipdesign, geïntegreerde fotonica of heterogene integratie en heeft u interesse om met ons de kansen en ontwikkelingen van deze drie sleuteltechnologieën in Japan te verkennen? Ga dan mee met deze innovatiemissie naar Japan.

Japan is een aantrekkelijke partner voor Nederland. De derde economie van de wereld is al decennia een sterke en onmisbare speler in de wereldwijde halfgeleider-waardeketen, van research tot business en van beleid tot investeringen.

Waarom Japan

Snelle ontwikkelingen en investeringen in applicaties door Japanse partijen vormen nieuwe kansen voor Nederlandse partijen op het gebied van chipdesign, de integratie van verschillende functionaliteiten (o.a. door assemblage en packaging) en volgende generatie technologieën en productie van bijvoorbeeld geïntegreerde fotonica. En met een proactief promotiebeleid stimuleert en faciliteert de Japanse overheid internationale samenwerking. Al met al veel potentie voor innovatieve samenwerking met Japan op het gebied van halfgeleiders.

Voor wie

De innovatiemissie is bedoeld voor professionals van Nederlandse industrieën en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van halfgeleiders, met focus op geavanceerde chipdesign, geïntegreerde fotonica of heterogene integratie.

Doelen missie

  • Het verkennen en vinden van potentiële partners voor gezamenlijk onderzoek, ontwikkeling en commercialisatie van innovaties op het gebied van halfgeleiders, met focus op geavanceerde chipdesign, (productie van) geïntegreerde fotonica of heterogene integratie, packaging en assemblage.
  • Het intensiveren van de bilaterale samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen in beide landen.
  • Het ontwikkelen van bilaterale regelingen en programma’s ter ondersteuning van de bilaterale samenwerking.
Ga naar website Je verlaat deze website