MKB Export Festival

woensdag 25 mei 2022

Deventer

Organisator

MKB Trade Office NLinBusiness Oost NL GO4EXPORT Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Entreekosten

125,00 EUR

Evenement data

Van 25 mei 2022 09:00 Tot 25 mei 2022 18:00

Verplaatst naar 2023. Nieuwe datum volgt.

Meer over dit evenement:

Ochtendprogramma in de Deventer Schouwburg

Plenair

Jan Bart Wilschut betrekt het publiek bij een rondetafelgesprek met Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland, Fried Kaanen, voorzitter Koninklijke Metaalunie en Fons de Zeeuw, directeur International bij Oost NL.

Vier Exportsessies

s ’Ochtends bieden we sessies aan waarin jij jouw kennis kunt bijspijkeren in inspiratie kunt opdoen. Alle sessies worden geleid door een expert. Ervaren exportondernemers vertellen hun verhaal en jij kunt vragen stellen over jouw exportplannen. Meer over de sessies:

Sessie 1: Succes in Nederland en de wereld aan je voeten

Export biedt nieuwe kansen voor jouw bedrijf. Maar de wereld is groot en je kunt niet alles tegelijk. Waar liggen jouw kansen? Is E-commerce voor jouw bedrijf interessant? Aan de hand van een handig stappenplan ga je met collega’s in gesprek over hun aanpak, twijfels en ervaring. Een uitstekende manier om jouw exportreis te starten. Met bijdrages van Wibo van Wier (Oost NL, leadpartner van GO4EXPORT), Michel Disselhorst (Evofenedex).

Sessie 2:  Export, naar welke landen?

Je wilt exporteren om door te groeien, maar hoe kies je welk land voor jou bedrijf interessant is? Hoe zit het met wet en regelgeving en welke ‘entry barriers’ zijn belangrijk om in kaart te brengen. Met bijdragen van Diana Bossman (RVO), Dirk de Bie (NLinBusiness) en Rob Müller (Senzora).

Sessie 3: Hoe bereik je nieuwe markten?

Hoe krijg je jouw producten onder de aandacht buiten Nederland? We kijken naar traditionele én digitale marketing, beurzen en alle andere manieren om jouw doelgroep te bereiken. Hoe houden we daarbij rekening met cultuurverschillen? Geddy van Elburg (Global Topology), Jan Temmink (CMP BV) en Pauline Hilbrink (Expovorm).

Sessie 4: Hoe krijg je je exportproces futureproof en succesvol ingericht?

Verkopen is 1, maar uiteindelijk moeten goederen ook vervoerd worden. Gaan de goederen vervolgens naar een land buiten de EU, dan heb je ook nog met douanezaken te maken. Haal je kennis in huis om vervoer en douanezaken te regelen, of doe je het zelf? Op basis van ervaringen uit de praktijk van onze experts en onderzoek geven we je tools om met die kennis je exportproces futureproof en succesvol in te richten. Met bijdragen van Willemijn Gwanmesia (Evofenedex) en Janneke Rutten (Intense Wines).

Middagprogramma: Landenmarkt en speeddates (tijdens een unieke riviercruise over de rivier de IJssel)

Het middagprogramma van MKB Exportfestival vindt plaats op de rivier de IJssel. De riviercruise vertrekt vanaf De Welle in Deventer. Aan boord ontmoet je in één middag experts van de landen waar jij interesse in hebt. In een aantal speeddaterondes doe je mee aan de rondetafelgesprekken met experts uit de verschillende landen. Je krijgt gerichte informatie over hoe je jouw doelland als exportland moet benaderen. Hoe je contacten legt en hoe de landenexperts jou daarbij kunnen helpen.

Meer informatie en aanmelding: www.mkbexportfestival.nl

Ga naar website Je verlaat deze website