Ontmoet Bengalese zakenpartners tijdens Bangladesh - Netherlands Agri-Business Conclave

maandag 30 mei 2022

Hilton The Hague Zeestraat 35, Den Haag

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Ambassade van Bangladesh Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Topsector Agri & Food Wageningen UR

Evenement data

Van 30 mei 2022 08:30 Tot 30 mei 2022 17:00

Bent u actief op het gebied van de landbouw en wilt u inspelen op de kansen in Bangladesh? Meld u dan aan voor het evenement 'Bangladesh - Netherlands Agri-Business Conclave'. Dit evenement vindt fysiek plaats op 30 mei.

Bangladesh telt 167 miljoen inwoners en is de snelst groeiende economie van Azië-Pacific.

Landbouwkansen in Bangladesh

De landbouwsector is afgelopen 5 decennia sterk ontwikkeld. Bangladesh scoort hoog op de wereldranglijst voor de productie van sommige granen en niet-granen. Tuinbouw, veeteelt, visserij en pluimvee zijn belangrijke subsectoren.

Landbouwhervorming

Naast de verwerkende industrie belooft landbouwhervorming het volgende grote groeiverhaal voor Bangladesh te worden. Hervorming is nodig om te voldoen aan de snel stijgende lokale vraag, maar ook voor het betreden van de wereldmarkt. Een aantal belangrijke uitdagingen in de agrofoodsector van Bangladesh moet worden aangepakt, namelijk:

  • het krimpende landbouwareaal;
  • het concurrerend gebruik van het beschikbare zoetwater;
  • de snelle verstedelijking
  • effecten van klimaatverandering (stijgende zeespiegel en verzilting van landbouwgrond).

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Bangladesh zoekt naar oplossingen voor de uitdagingen in hun agrofoodsector. Hiervoor willen ze Nederlandse technologie en innovatie gebruiken. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de landbouw.

Voor wie?

Dit evenement is bedoeld voor Nederlandse bedrijven, ondernemers, mkb’ers en innovators die actief zijn in de landbouw en graag zaken willen doen met Bangladesh.

Ga naar website Je verlaat deze website