Sessie offshore wind in Japan, Taiwan en Zuid-Korea

woensdag 28 juni 2023

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Prinses Beatrixlaan 2, Den Haag

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse Ambassade in Tokio Netherlands Office Taipei (NLOT) Nederlandse Ambassade in Seoul

Evenement data

Van 28 juni 2023 09:00 Tot 28 juni 2023 13:00

De capaciteit van offshore windenergie zal de komende 10 jaar met bijna 40GW toenemen in Japan, Taiwan en Zuid-Korea. Welke kansen brengt dit de Nederlandse offshore windsector en wat kunnen deze ontwikkelingen betekenen voor uw bedrijf? Dit hoort u tijdens de sessie offshore wind in Japan, Taiwan en Zuid-Korea.

Wereldwijd worden steeds meer offshore windenergieprojecten gepland en gerealiseerd. Ook in Oost-Azië is er groeiende aandacht voor de energietransitie. De Japanse overheid heeft een ambitieuze offshore wind doelstelling van 30-45GW geïnstalleerd vermogen rond 2040. Taiwan heeft een doelstelling van 10GW aan windenergie capaciteit in 2035 aangekondigd. Ook in Zuid-Korea gaat men over op een volledige uitrol van offshore windenergie. De Koreaanse overheid heeft voornemens om 19.3GW aan op te wekken energie te realiseren via windmolens rond 2030.
 
Deze markten zijn dus volop in ontwikkeling maar beschikken niet over de nodige kennis en kunde. Nederland heeft internationaal een goede reputatie en track record opgebouwd en kan profiteren van de kansen op deze Oost-Aziatische markten. Tijdens deze offshore wind sessie vertellen experts uit de sector en collega-ondernemers over lokale ontwikkelingen en ervaringen in de regio. Ook hoort u over de aankomende evenementen en activiteiten in de regio en is er de mogelijkheid om te netwerken.

Wilt u meer weten over de kansen voor offshore wind bedrijven in Japan? Vraag dan het offshore wind rapport aan.

Voor wie?

Dit evenement is bedoeld voor ondernemers die:

  • actief zijn in de offshore windsector;
  • interesse hebben of al actief zijn in Japan, Taiwan en/of Zuid-Korea en hier meer uit willen halen.
Ga naar website Je verlaat deze website