Smart City missie naar Smart City Expo World Congress Barcelona

zondag 14 november 2021

Barcelona

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Trade and Innovate NL

Entreekosten

500,00 EUR

Evenement data

Van 14 november 2021 09:00 Tot 18 november 2021 17:00

Is uw bedrijf actief op het gebied van slimme en duurzame stedelijke ontwikkeling? Neem dan van 14 tot en met 18 november 2021 deel aan de Smart City-missie naar Smart City Expo World Congress in Barcelona. 

Let op: Voor deze missie geldt een COVID-19-clausule!

Bij Smart City-missies werken publieke en private partners samen aan het realiseren van maatschappelijke impact én duurzame handelsresultaten. Doelen zoals de Sustainable Development Goals (SDGs) en Smart City-gerelateerde onderwerpen in de Green Deal en Digital Transformation van de Europese Commissie, staan centraal. 

De missie biedt de perfecte gelegenheid om uw netwerk tijdens dit internationale evenement te versterken. Het jaarlijkse SCWEC in Barcelona is dé ontmoetingsplek voor bedrijven, ondernemers, start-ups, steden, kennis- en onderzoekscentra die bezig zijn met het thema Smart City. 

Duurzame stedelijke ontwikkeling

In het kader van duurzame stedelijke ontwikkeling krijgt de stad maken met een veelvoud aan uitdagingen waar technologie en digitalisering oplossingen voor kunnen bieden, onder meer rondom digitalisering, veiligheid, klimaat, mobiliteit en energie. De missie heeft dan ook een systematische opzet met een focus op:  

  • Duurzame bouw en energie (incl. klimaatadaptatie, water, nature-based solutions, urban resilience)
  • Groene en slimme mobiliteit (incl. slimme logistiek en fietsen) 
  • Veiligheid (incl. digitale infrastructuur)

Het programma van de missie is opgesteld met (lokale) partners Amsterdam Trade & Innovate, Brainport Eindhoven, InnovationQuarter, ROM Utrecht en de Gemeentes Den Haag en Rotterdam. 

Voor wie?

Deelname staat open voor Nederlandse bedrijven (start-up en mkb) met exportproposities die zich richten op het oplossen van maatschappelijke vraagstukken in steden. 
Deelnemers van (semi-)publieke partijen brengen concrete vraagstukken (challenges) in en ondersteunen u om een vervolg te geven aan bestaande of eerder gelegde contacten. De aanwezigheid van bestuurders geeft u bovendien een unieke kans om contacten te leggen en deze uit te bouwen. 

Ga naar website Je verlaat deze website