Thuiswerken over de grens in Duitsland

woensdag 17 november 2021

Organisator

STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater

Evenement data

Van 17 november 2021 16:00 Tot 17 november 2021 17:00

Inmiddels is het vanwege de coronacrisis bijna gewoon dat werknemers vanuit huis werken. Verwacht wordt dat dit na de crisis enigszins zo zal blijven. Wel heerst bij veel Nederlandse werkgevers onduidelijkheid omtrent de juridische aspecten van het thuiswerken in Duitsland.

Er bestaat nog steeds geen wettelijk recht voor werknemers om vanuit huis te werken, maar in het politieke debat wordt hier wel al op aangedrongen. Veel werknemers behouden echter hun kantoor aan huis, althans gedeeltelijk, of hebben in ieder geval de wens dit voort te zetten.

Bij het realiseren van een thuiswerkplek rijzen een flink aantal juridische vragen. Moet een thuiswerkovereenkomst worden gesloten en hoe kan ik deze overeenkomst weer beëindigen? Hoe gaan werkgever en werknemer met de werkuren om en kan men deze controleren? Vanzelfsprekend moet ook bij het thuiswerken de gegevensbescherming in acht worden genomen en spelen aspecten van de wetgeving inzake gezondheid en veiligheid op het werk ook een rol.

Gisela Surmann en Torsten Viebahn, Rechtsanwälte en Fachanwälte für Arbeitsrecht belichten tijdens deze onlinebijeenkomst de belangrijke juridische aspecten van het thuiswerken in Duitsland en gaan graag met u in gesprek.

Graag nodigen wij u uit voor onze online Duitsland-Borrel.

Ga naar website Je verlaat deze website