Transport en logistieke missie Verenigd Koninkrijk naar Multimodal

maandag 12 juni 2023

Birmingham

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Netherlands Business Support Office Manchester

Entreekosten

1.175,00 EUR

Evenement data

Van 12 juni 2023 08:00 Tot 15 juni 2023 17:00

Bent u actief in de sector vervoer en logistiek? De missie Transport en Logistiek bezoekt van 12 tot en met 15 juni de vakbeurs Multimodal in Birmingham. Ga met ons mee en ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf in het Verenigd Koninkrijk (VK).

Van 12 tot en met 15 juni organiseert de Netherlands Business Support Office (NBSO) Manchester, samen met Nederland Distributieland (NDL), een missie naar het VK. Tijdens deze missie bezoeken wij de logistieke vakbeurs Multimodal 2023 in Birmingham. U krijgt ook de laatste informatie over de ontwikkeling van logistieke hubs in de regio's Midlands en Greater Manchester. 

Waarom deelnemen?

  • NBSO Manchester ziet dat steeds meer Nederlandse bedrijven in de transport en logistiek, op zoek zijn naar een Britse partner. Zeker sinds het vertrek van het VK uit de Europese Unie. Bedrijven zoeken lokale partners om zakendoen met het VK makkelijker te maken. Sommigen denken er zelfs over zich in het VK te vestigen. 
  • Het VK is interessant als 'meest geavanceerde e-commercemarkt van Europa', met momenteel bijna 60 miljoen e-commercegebruikers. In het VK is e-commerce de standaard geworden voor shoppers. Daardoor is er veel ruimte voor groei en innovatie van orderafhandeling. 

Duurzaamheid en innovatie in de logistiek 

Het VK werkt graag nauwer samen met Nederland op het gebied van innovatie en duurzaamheid in de logistiek.

  • De regio West Midlands is de grootste distributiehub in het VK. De regio wil de transport en logistiek in 2030 veiliger, betrouwbaarder, duurzamer en efficiënter maken. Ze willen het perfecte voorbeeld zijn door als sector duurzaam te groeien.

  • East Midlands is de thuisbasis van de 'Golden Triangle of Logistics'. Logistieke bedrijven en online retailers kiezen voor de regio door de centrale ligging. Vanuit hier is 90% van de Britse bevolking binnen 4 uur te bereiken. Alleen is er steeds minder ruimte voor uitbreiding van logistieke parken en personeel is moeilijk te vinden. Hierdoor groeit de vraag naar innovatie in de logistiek om alles efficiënter, voordeliger en stabieler te laten verlopen zonder het milieu te belasten. 

  • Trafford Park in Manchester is het eerste speciaal gebouwde industriepark in de wereld. Het is ook een van de grootste en meest succesvolle bedrijventerreinen in Europa. Aan de rand van het park zal de eerste tri-modale haven van het VK worden aangelegd. Op een vloeroppervlak van bijna 140.000 m² wordt een binnenhaven, een spoorverbinding en een containerterminal gebouwd.
Ga naar website Je verlaat deze website