Uitgaande missie Waste management Saoedi-Arabië

zaterdag 14 mei 2022

Djedda

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Entreekosten

750,00 EUR

Evenement data

Van 14 mei 2022 09:00 Tot 19 mei 2022 17:00

Bent u actief in de sector afvalbeheer en wilt u contacten leggen in Saoedi-Arabië? Ga dan van 14 tot en met 19 mei mee met de fysieke missie 'Waste management Saoedi-Arabië'. Deze missie is een eerste activiteit van WasteSAN, een cluster Nederlandse bedrijven die samen met de Nederlandse overheid inspeelt op kansen in Saoedi-Arabië.

Expertise in afvalbeheer is gewild in Saoedi-Arabië. De overheid heeft grote ambities op dit gebied. Dit komt onder meer omdat het land met 35 miljoen inwoners nog geen efficiënt afvalbeheer heeft. Saoedi-Arabië heeft ruime budgetten beschikbaar om de inzameling en verwerking van afval te ontwikkelen. Het land is bovendien zeer centraal georganiseerd.

De missie vindt plaats als onderdeel van het publiek-private programma Partners for International Business (PIB). Dit programma voor de sector afvalbeheer duurt 2 jaar. Het cluster van 7 bedrijven heeft de naam WasteSAN meegekregen. RVO en de Nederlandse ambassade in Riyadh zijn partners in deze samenwerking.

Voor wie?

Deze missie is bedoeld voor bedrijven die:

  • actief zijn in de sector afvalbeheer;
  • nieuw zijn op de internationale markt of al internationaal actief zijn;
  • handelscontacten willen leggen in Saoedi-Arabië.

Deelname aan de missie staat ook open voor Nederlandse bedrijven uit de afvalsector die (nog) niet deelnemen aan het PIB-cluster.

Ga naar website Je verlaat deze website