Uitzenden naar en in Duitsland

woensdag 15 december 2021

Organisator

STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater

Evenement data

Van 15 december 2021 16:00 Tot 15 december 2021 17:00

Veel Nederlandse bedrijven en organisaties pakken hun kansen op de Duitse markt. Zij zijn met eigen medewerkers vanuit Nederland ofwel door middel van een Duitse vestiging flexwerkers in Duitsland aan het werk. 

Als je dit als Nederlands bedrijf of organisatie doet dan moet je hieromtrent op de hoogte zijn van de Duitse wet- en regelgeving.

Als men in Duitsland met uitzendkrachten aan de slag wil, doet men er goed aan vooraf de vaak nét iets andere wettelijke regels van het Duitse arbeidsrecht te bestuderen. Elk jaar vinden weer wijzigingen plaats, soms met ingrijpende gevolgen voor werkgevers en werknemers.

Het uitzenden van personeel is in Duitsland een vergunningsplichtige activiteit; dit moeten ook Nederlandse ondernemers bij hun bedrijvigheden in Duitsland in acht nemen. De details zijn in het Arbeitnehmerüberlassungsgesetz (AÜG) geregeld. Ontbreekt deze vergunning (Arbeitnehmerüberlassungserlaubnis) komt het tot een rechtstreekse arbeidsverhouding tussen inlener en uitzendkracht en dreigen er hoge boetes voor alle betrokken partijen.

Alexander Crämer, Rechtsanwalt en Torsten Viebahn, Rechtsanwalt en Fachanwalt für Arbeitsrecht belichten tijdens deze online bijeenkomst de belangrijke juridische aspecten van het uitzenden van personeel naar en in Duitsland en gaan graag met u in gesprek.

Graag nodigen wij u uit voor onze `Online Duitsland-Borrel´.

Wanneer:        woensdag 15 december 2021, 16.00 – 17.00 uur

Waar:              online - via MS Teams

Deelname:      om deel te kunnen nemen, heeft u een notebook, tablet of smartphone met camera, luidspreker en microfoon nodig.

Ga naar website Je verlaat deze website