Webinar: Aangepaste verpakkings wetgeving in Duitsland per 1.7.22

donderdag 15 september 2022

Organisator

NLinBusiness Duits-Nederlandse Handelskamer

Evenement data

Van 15 september 2022 10:00 Tot 15 september 2022 11:00

Wie producten op de Duitse markt verkoopt, is volgens de VerpackG (de Duitse verpakkingswetgeving) wettelijk verplicht om de verpakkingen terug te nemen en te recyclen. Dit geldt niet alleen voor verkoopverpakkingen, maar ook voor transportverpakkingen, elektronische apparaten en batterijen. Deze wet geldt al vanaf de allereerste verpakking die in omloop wordt gebracht.

Wil je meer weten over de recente wijzigingen in de Duitse verpakkingswetgeving?

Op 1 juli 2022 zijn er verdere aanscherpingen in de Duitse verpakkingswetgeving van kracht gegaan, zoals de verplichting om ook transportverpakkingen aan te melden bij Zentrale Stelle Verpackungsregister.

Ben je fulfilmentbedrijf, actief in de e-commerce of lever je via online platforms, dan is dit webinar een must voor je.

Zoals de verplichting om ook transportverpakkingen aan te melden bij Zentrale Stelle Verpackungsregister. Een andere ingrijpende wijziging is er voor e-commerce ondernemers, die producten verkopen op Duitse online verkoopplatformen zoals Amazon en Ebay.

Als een online verkoopplatform ook winkels van derden toelaat, moet het platform per 1 juli 2022 controleren of alle verkopers op het platform zich houden aan de Duitse verpakkingswet. Dit geldt ook voor fulfilmentbedrijven, zij mogen geen activiteiten op de Duitse markt verrichten voor niet-geregistreerde fabrikanten.

Zorg dat je goed voorbereid de Duitse markt op gaat en voorkom (hoge) boetes.

Op 15 september 2022 organiseren de DNHK en NLinBusiness een webinar waarin we ingaan op deze wijzigingen in Duitse verpakkingswetgeving. Tijdens het webinar informeren we je over de bestaande regelgeving en gaan we daarnaast dieper in op de belangrijkste wetswijzigingen die op jou als ondernemer in de e-commerce sector van toepassing zijn.

 Programma:

10:00u. Aanvang en opening

10:05u. Presentatie: Wijzigingen Verpack-G per 1.7.2022

10:25u. Delen kennis en ervaring, vraag en antwoord

10:55u. Afsluiting

Meld je aan om in gesprek te gaan met de specialisten, Johanna Maukner en Francisca Koldenhof van de DNHK en zorg dat je jezelf tijdig voorbereid. Moderatie door Roel Westra, NLinBusiness.

Organisatie door, NLinBusiness in samenwerking met DNHK en de NL Business Hub Munich.

 

Ga naar website Je verlaat deze website