Webinar bedekte teelt Frankrijk: ontdek uw kansen

dinsdag 6 juli 2021

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse ambassade in Parijs

Evenement data

Van 6 juli 2021 14:00 Tot 6 juli 2021 16:00

Bent u actief in de handel in groente, fruit en sierteeltproducten? Ontdek welke kansen de Franse markt biedt voor kassenbouw en bedekte teelt tijdens ons webinar op dinsdag 6 juli. Wij praten u helemaal bij over de nieuwste trends en ontwikkelingen.

We organiseren het webinar deels aan de hand van een recente studie over bedekte teelt in Frankrijk. U krijgt inzicht in de belangrijkste conclusies en kansen in deze sector. Na afloop ontvangt u de nieuwe sectorstudie gratis.

Voor wie?

Dit webinar is erg interessant als u een Nederlands bedrijf of start-up bent met ambities in de bedekte teelt in Frankrijk. De sectorstudie bevat ook relevante informatie voor kennisinstellingen en brancheorganisaties.

Frankrijk: een interessante agro-exportmarkt

Met een aandeel van 9% staat Frankrijk in de top 4 van exportmarkten voor de Nederlandse agrofoodsector. De Nederlandse tuinbouwsector laat de laatste 2 jaar steeds meer interesse zien in handel en samenwerking met Frankrijk. Daarnaast groeit de Franse consumentenmarkt voor hoogwaardige en duurzame Nederlandse producten, technologie en kennis.

Grote diversiteit aan glastuinbouwbedrijven

De Franse glastuinbouw is erg divers. De tunnels en kassen variëren qua regionale activiteit, bedrijfsgrootte, moderniteit en leeftijd. Ook zijn er grote verschillen in bedrijfsvoering en behoeften van grote, middelgrote en kleinere telers. De kleinere telers vormen een belangrijke markt, zowel in aantal als in oppervlakte.

Ga naar website Je verlaat deze website