Webinar kansen rond duurzaam bouwen in Duitsland

donderdag 29 april 2021

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlands consulaat-generaal in M√ľnchen FME

Evenement data

Van 29 april 2021 10:00 Tot 29 april 2021 11:00

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen in Duitsland? Neem dan op 29 april deel aan dit webinar.

Tijdens dit webinar krijgt u een overzicht van de Duitse markt. Ook hoort u over trends en financieringsmogelijkheden. Daarnaast gaat het over specifieke technologieën.

Markt voor duurzaam bouwen groeit

De Duitse bouwbranche streeft naar klimaatneutrale gebouwen in 2050. In de toekomst krijgt de branche te maken met uitdagingen als strikte regelgeving en een tekort aan natuurlijke hulpbronnen. Door de ontwikkelingen biedt de Duitse bouwmarkt veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven, zowel op de korte als de lange termijn.

Op de korte termijn zijn er veel investeringen. Het federale ministerie van Economische Zaken (BMWi) beschikt in 2021 over 6 miljard euro aan subsidies voor energie-efficiënt bouwen.

Meer dan de helft van de investeringen (63%) in Duitsland bestaat uit kantoorgebouwen. De verwachting is dat op de lange termijn de vraag naar producten of systemen die deze gebouwen energie-efficiënter maken toeneemt. Dit komt door de vele subsidieprogramma's.

Ga naar website Je verlaat deze website