Webinar over circulaire plastics in Frankrijk

dinsdag 22 juni 2021

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse ambassade in Parijs NBSO Lyon

Evenement data

Van 22 juni 2021 10:30 Tot 22 juni 2021 11:30

Wilt u meer weten over de circulaire plasticsector in Frankrijk? Doe dan op 22 juni mee met ons webinar. Franse experts leggen u uit wat de kansen zijn voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. U hoort dan ook meer over ons nieuwe rapport over circulaire plastics in Frankrijk.

Europees Plastic Pact

Frankrijk en Nederland waren de initiatiefnemers bij het opzetten van het Europese Plastic Pact (EurPP). Dit pact is in maart 2020 in Brussel ondertekend. Het is de bedoeling een circulaire plastic economie te maken, waarbij 'single use plastics' niet langer ons milieu vervuilen.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor Nederlandse bedrijven in de chemische sector, de milieusector, producenten van plastic en innovatieve bedrijven.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Franse overheid stelt hoge doelen voor de plasticsector om circulair te worden. Nieuwe investeringen en regelgeving versnellen deze overgang. Maar het land heeft nog niet alle kennis in huis om dit waar te maken. De behoeft aan innovatie en uitbreiding biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.

Marktrapport over circulaire plastics in Frankrijk

De markttrends in Frankrijk zijn veelbelovend, vooral in de ontwerpfase en de fase aan het einde van de levensduur (afval). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Nederlandse Economisch Netwerk in Frankrijk hebben de Technopolis Group opdracht gegeven een marktstudie te doen. De resultaten van de studie worden tijdens het webinar gepresenteerd.

Deelnemers aan het webinar ontvangen het marktrapport.

Ga naar website Je verlaat deze website