Webinar over kansen voor de Nederlandse waterstofsector in de Nordics

dinsdag 27 juni 2023

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse ambassade in Stockholm Nederlandse ambassade in Kopenhagen Nederlandse ambassade in Oslo Nederlandse ambassade in Helsinki

Evenement data

Van 27 juni 2023 10:00 Tot 27 juni 2023 11:30

U bent actief in de waterstofsector? En bent benieuwd naar uw kansen in de Nordics? U wilt misschien samenwerken met partners uit deze landen? Meldt u zich dan aan voor ons webinar op 27 juni van 10:00 tot 11:30 uur. Wij presenteren dan ook het kansenrapport over de waterstofsector in de Nordics.

Tijdens dit webinar presenteren wij de resultaten van een marktstudie naar de waterstofsector in de Nordics.

U hoort over kansen voor Nederlandse bedrijven in de waterstofsector in Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. En over hoe deze landen kunnen helpen om het waterstofecosysteem in Nederland te verbeteren.

Waterstof in de Nordics

De rol van groene waterstof is wereldwijd groter geworden. Waterstof is belangrijk voor het halen van klimaatdoelen. En voor de overgang van fossiele naar hernieuwbare energiebronnen. De Europese Unie wil klimaatneutraliteit behalen in 2050. Overheden stellen daarom beleidsplannen en wetten op.

In de Nordics zijn er mogelijkheden om waterstof en elektrische energie te maken, te verbruiken en te exporteren. Deze landen hebben:

  • veel bronnen voor hernieuwbare energie tegen concurrerend lage kosten;
  • grote energie- en klimaatdoelstellingen;
  • een goede naam in Research & Development (hoog technisch kennisniveau);
  • mogelijkheden om veel waterstof op te slaan;
  • grote voorraden biomassa om hernieuwbare energie van te maken.

Samenwerking tussen Nederland en de Nordics

Nederland is in Europa de op een na grootste producent van fossiele waterstof. Nederland wil een belangrijk centrum worden van groene waterstof. Dat is ook goed mogelijk door de aardgasinfrastructuur en door de goede ligging voor doorvoer naar Noordwest-Europa.

Samenwerking tussen Nederland en de Nordics heeft een goede kans van slagen door de lange ervaring in handelssamenwerking. Ook dragen de goede infrastructuur en het hoog technische niveau in beide landen hieraan bij. Nederland kan leren van de Nordics als het gaat om innovatie, import en bekwaam personeel.

Ga naar website Je verlaat deze website