Webinar over marktkansen in Braziliaanse havens

donderdag 17 juni 2021

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Rotterdam Partners

Evenement data

Van 17 juni 2021 16:00 Tot 17 juni 2021 17:00

Bent u benieuwd naar de handelsmogelijkheden in Braziliaanse havens en haventerminals? En hoe u deze mogelijkheden kunt benutten? Neem dan op 17 juni deel aan het webinar over de marktkansen in Braziliaanse havens.

In dit 2e webinar hoort u hoe u effectief deelneemt aan een gestructureerd programma om de handelsmogelijkheden in Braziliaanse havens en haventerminals te verkennen.

Havens in Brazilië

Brazilië is een van de belangrijkste exporteurs van grondstoffen (agrobusiness, ijzererts en ruwe olie) ter wereld. Bijna 95% van de Braziliaanse vracht stroomt door het havensysteem, met meer dan 215 haveninstallaties. Een goede logistieke infrastructuur is daarom erg belangrijk. Dit vereist modernisatie en een voortdurende uitbreiding van de capaciteit.

Grote kansen in een belangrijke sector voor Brazilië

Om de logistieke efficiëntie te vergroten, worden sinds 1993 havens en haventerminals aan het bedrijfsleven overgedragen. De Braziliaanse regering is van plan nog eens 22 haventerminals te veilen met een totale geschatte private investering van US$ 1,75 miljard.

Daarnaast worden er partijen gecontracteerd om haalbaarheidsstudies te ontwikkelen. Doel hiervan is om de privatisering van publieke havenautoriteiten en het havenbeheer goed te laten verlopen.

Hier liggen grote handelskansen voor Nederlandse bedrijven & kennisinstellingen.

Matrix en marktstudie

Tijdens het webinar wordt een matrix gepresenteerd met de marktkansen in Braziliaanse havens. Deze matrix geeft u een goed overzicht van de resultaten van een marktstudie over de Braziliaanse havensector (Engelstalig, pdf). Op die manier kunt u precies zien in welke Braziliaanse havens er marktkansen zijn voor uw bedrijf.

Ga naar website Je verlaat deze website