Webinar Presentatie marktstudie over waterstof in Spanje

donderdag 29 juni 2023

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse Ambassade in Madrid

Evenement data

Van 29 juni 2023 11:00 Tot 29 juni 2023 12:00

Wilt u meer weten over de waterstofmarkt in Spanje? Meld u dan aan voor het webinar op 29 juni. Tijdens dit webinar presenteren wij een marktstudie over waterstof in Spanje. U hoort alles over kansen voor Nederlandse bedrijven in deze groeiende markt.

Groene waterstof in Spanje

Spanje is een belangrijke producent van groene waterstof. Het land heeft goede voorwaarden voor hernieuwbare energie zoals zon en wind. De plannen van de regering steunen ook de doelen op dit gebied.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Spanje is een belangrijke verbinding in een Noord-Zuid-Europese waterstofcorridor. Daarmee is het een belangrijke (export)partner voor Nederland. Het land biedt veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om producten, kennis en diensten te leveren aan de groene waterstofindustrie die Spanje ontwikkelt.

Groene waterstofcorridor

Het belang van Spanje is in Nederland steeds meer zichtbaar. Het Havenbedrijf Rotterdam en het Spaanse olie- en gasconcern Cepsa ondertekenden op 11 oktober 2022 een Memorandum of Understanding (MoU). Hiermee werd de eerste groene waterstofcorridor tussen Zuid- en Noord-Europa tot stand gebracht.

De deal zorgt voor een groene waterstofvoorzieningsketen tussen 2 van Europa's belangrijkste havens, Rotterdam en Algeciras, de grootste haven van Spanje. We verwachten de eerste leveringen van Spaanse waterstof in 2027.

Ga naar website Je verlaat deze website