Informatie over de Brexit voor ondernemers

Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie op 31 januari 2020 verlaten. Na de transitieperiode, die afloopt op 1 januari 2021, zal dit daadwerkelijk in de praktijk ingaan. De Brexit heeft gevolgen voor de handel met het VK. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Graag helpen wij jou om de weg te vinden in de enorme hoeveelheid informatie over Brexit. We hebben hieronder een pagina gemaakt waarop je snel ziet voor welke informatie je bij welke kennispartner terecht kunt.

FME over de Brexit

FME adviseert alle bedrijven zich goed voor te bereiden op de Brexit, zelfs wanneer je niet direct zaken doet met het Verenigd Koninkrijk. Om je te helpen met de voorbereiding heeft FME een Brexit-pagina met handige checklists en tips gepubliceerd.

evofenedex over de Brexit

Ook evofenedex raadt ondernemers aan zich voor te bereiden op de logistieke en economische veranderingen die na het aflopen van de overgangsfase zullen ontstaan. Bekijk bijvoorbeeld het laatste nieuws in het Dossier Brexit. Op de pagina vind je onder meer ook een plan van aanpak en advies.

VNO-NCW over de Brexit

De Brexit heeft grote impact voor Nederlandse ondernemers. Dat vraagt om een zorgvuldig proces naar een nieuwe relatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk en om aandacht voor het Nederlandse vestigingsklimaat. Dit zijn de Brexit-standpunten van VNO-NCW.

Rabobank over de Brexit

De keuze van het Britse volk om de EU te verlaten heeft grote gevolgen hebben voor Nederlandse bedrijven. Wat zijn die gevolgen? En wat kan je verwachten? Met de Brexit Monitor van Rabobank blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

ING over de Brexit

De Brexit heeft gevolgen voor jouw onderneming. Een goede voorbereiding is belangrijk. Graag helpt ING jou om de weg te vinden in de enorme hoeveelheid informatie. Op deze Brexit-pagina van ING vind je de meest relevante informatie voor jouw onderneming.

KVK over de Brexit

KVK zet de ontwikkelingen rond Brexit op een rij, zodat je op de hoogte bent van de afspraken en daarop in kunt spelen. Ook biedt KVK praktische ondersteuning aan ondernemers. Vanuit het Brexitloket en met het eigen KVK Adviesteam worden de vragen van ondernemers beantwoord en geholpen met het inventariseren van mogelijke problemen.

RVO over de Brexit

Brexit heeft grote gevolgen voor bedrijven in Nederland en kan ook jouw bedrijf raken. Het is daarom belangrijk om de relatief korte overgangsperiode te benutten om je voor te bereiden. RVO biedt een helpende hand met het Brexitloket en de Brexit Impact Scan.