Informatie over het coronavirus voor ondernemers

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus COVID-19 en de maatregelen die worden genomen hebben veel gevolgen voor bedrijven. Op zowel korte als lange termijn zullen de gevolgen van corona voor internationaal ondernemen merkbaar zijn. Om ondernemers een helpende hand te bieden, hebben wij hieronder een pagina gemaakt zodat je voor de juiste informatie bij de juiste kennispartner terecht kunt.

ING: coronavirus en de impact op jouw sector

ING heeft een aantal publicaties over de impact van het coronavirus op verschillende sectoren, onder andere over de bouwsector, agri & food en gezondheidszorg. Andere handige informatie over bankzaken vind je eveneens op de website van ING.

Rabobank over de gevolgen van het coronavirus

Economen van RaboResearch schreven een aantal studies waarin zij de economische gevolgen van het coronavirus voor Nederland en daarbuiten in kaart brengen.

FME-meld- & informatiepunt coronavirus

FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie heeft een meld- en informatiepunt voor ondernemers die negatieve gevolgen ondervinden van het coronavirus.

Koninklijke Metaalunie over het coronavirus

Koninklijke Metaalunie ondersteunt Nederlandse MKB ondernemers in de Metaal bij de gevolgen van het coronavirus.

KVK over het coronavirus

De Kamer van Koophandel laat zien wat je als ondernemer moet weten over het coronavirus.

evofenedex over het coronavirus

Wat kun je doen als je bedrijf direct of indirect wordt getroffen door het coronavirus? Evofenedex heeft een overzicht van de meest gestelde vragen en een selectie van recente artikelen.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) over het coronavirus

De RVO heeft afzonderlijk per land een lijst met veel gestelde vragen over het coronavirus en zakendoen in dat betreffende land. Ook vindt u overige informatie voor ondernemers, zoals over de maatregelen voor evenementen en regelingen.

RIVM over het coronavirus

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft uitgebreide informatie over het coronavirus.

Rijksoverheid over het coronavirus

Rijksoverheid laat zien welke maatregelen tegen het coronavirus worden getroffen op Rijksniveau. Tevens worden hier Kamerbrieven over het virus geplaatst.

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de actuele situatie per land en het reisadvies bij.

WHO over broodjeaapverhalen coronavirus

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft een Engelstalige pagina om broodjeaapverhalen over het coronavirus te ontkrachten.