Balkanlanden die op de deur van de EU kloppen

Publicatiedatum:

5 maart 2020

Bron:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) BNR

De echte ondernemer is altijd op zoek naar kansen en die liggen niet alleen in eigen land. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken struint de RVO het hele jaar veelbelovende plaatsen voor ondernemers af. De Balkan is een nog deels onontgonnen gebied voor Nederlandse ondernemers. En da's best zonde, voor een relatief nabijgelegen regio.

Beluister de podcast op BNR.nl.

Donderdag organiseert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de derde editie van de Balkan Business Dialogue, waar ondernemers nader kennis kunnen maken met de mogelijkheden die er in het zuidoostelijk deel van Europa liggen. Landen als Servië, Albanië, Noord-Macedonië kloppen al op de deur van de EU, andere landen komen daar nog lang niet voor in aanmerking - als ze dat al zouden willen.

De EU-kandidaten hebben wel een streepje voor, zegt Tjerk Opmeer, directeur internationale programma's RVO. 'Zowel in de regelgeving als in het gemak waarmee er zaken gedaan kunnen worden. De grens van de interne markt loopt dwars door de Balkan heen. Juist omdat die landen nu al hun wet- en regelgeving aanpassen, is het heel goed mogelijk om er zaken te doen. Tegelijkertijd is het een behoorlijke corridor vanuit bijvoorbeeld de groeiende haven van Piraeus.'

Ondernemen wereldwijd

In samenwerking met BNR maakt RVO.nl een nieuwe serie over internationaal zakendoen: Ondernemen Wereldwijd. Elke week hoor je waar de kansen voor ondernemers liggen in het buitenland.

De serie is op maandag te horen in het programma Zakendoen en is beschikbaar als podcast via de BNR App, iTunes en Spotify.

Meer informatie

Meer weten over de zakelijke kansen in de Balkan? Bekijk de landeninformatie op RVO.nl.

Contact:
RVO.nl
T 088 042 42 42

Download rapport Je verlaat deze website