De food sector in de Golfregio - Een hot topic!

Publicatiedatum:

22 juli 2020

Bron:

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit NLinBusiness

De foodsector is een hot topic in de Golfregio. Vanuit het landbouwbureau voor de Golfregio verscheen recent een artikel over de groeiende export vanuit Nederland naar deze regio.

Ondanks COVID-19 groeit de Nederlandse agro export in 2020 het eerste kwartaal gemiddeld met 16,6 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Deze stijging is met 18,7 procent het grootst in de Verenigde Arabische Emiraten. Aangenomen wordt dat deze stijging voortkomt uit het feit dat de Golfregio voor diens voedselzekerheid grotendeels afhankelijk is van voedselimport. Kortom, genoeg reden om je agro producten, wanneer je dit nog niet doet, ook te gaan exporteren naar deze kansrijke regio!

Welke producten in 2019 het meest werden geëxporteerd naar de Verenigde Arabische Emiraten? Dranken, groenten en fruit (zowel vers als bewerkt), en zuivel. In het artikel wordt specifiek ingegaan op de verschillende landen in de Golfregio en wordt met duidelijke grafieken inzichtelijk gemaakt wat deze groei betekent per land en welke producten het meest geëxporteerd worden naar welk land. Handig als je overweegt de stap te zetten en/of uit te breiden naar meer buitenlandse markten.  

Voor de middel- en lange termijn liggen er voor Nederlandse ondernemers ook veel kansen, voornamelijk op het gebied van kennis & technologie in de food sector. Er is ruimte voor innovatie waar Nederlandse ondernemers perfect op in kunnen spelen met hun kennis en expertise.

Meer weten over de Golfregio en specifiek over de kansen in deze regio? Vanuit de Netherlands Business Council UAE worden veel webinars georganiseerd, velen hiervan richten zich op de food sector. Je kunt deze allemaal terugkijken via hun website. Houd deze ook in de gaten voor toekomstige webinars over de food sector.

Ben je actief in de food sector en (nog) niet actief in de Golfregio? Dan is het zeker aan te raden deze regio te overwegen. Bekijk het artikel vanuit het Landbouw bureau om te zien welk land in de Golfregio voor jou het meest relevant is.