Griekenland, een blinde vlek van ondernemend Nederland

Publicatiedatum:

9 december 2019

Bron:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) BNR

Een echte ondernemer is altijd op zoek naar kansen en die liggen niet alleen in eigen land. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken struint de RVO de wereld af. Vandaag gaan we naar het land dat net een beetje bijkomt van een flinke economische optater: Griekenland Een goed moment om in te stappen, als Nederlandse ondernemer. Want er liggen zeker kansen op het gebied van logistiek en alles wat daaromheen nodig is aan afhandeling, transport en digitalisering.

Beluister de podcast

Al is er ook veel te halen in nabijgelegen landen in de westelijke Balkan als Macedonië en Albanië. Maar wees er snel bij, zegt Tjerk Opmeer van RVO, want met name de Fransen en de Duitsers zitten op het vinkentouw. 'Nederlandse ondernemers zijn toch wat terughoudender. Dat heeft waarschijnlijk te maken met een onvolledig beeld van de kansen die er liggen, investeringen die er gedaan kunnen worden en wat voor potentie daar zit, ook als toegangspoort naar andere delen van de regio.'

Ondernemen wereldwijd

In samenwerking met BNR maakt RVO.nl een nieuwe serie over internationaal zakendoen: Ondernemen Wereldwijd. Elke week hoor je waar de kansen voor ondernemers liggen in het buitenland.

De serie is op maandag te horen in het programma Zakendoen en is beschikbaar als podcast via de BNR App, iTunes en Spotify.

Meer informatie

Meer weten over de zakelijke kansen in Griekenland? Bekijk de landeninformatie op RVO.nl.

Contact:
RVO.nl
T 088 042 42 42

Download rapport Je verlaat deze website