Hoe krijgen we de Ganges schoon

Publicatiedatum:

2 december 2019

Bron:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) BNR

In Ondernemen Wereldwijd bespreken we de kansen voor ondernemers in het buitenland. Vandaag gaan we naar de Ganges in India. Daar zijn kansen voor Nederlandse ondernemers om te helpen tegen de vervuiling van de heilige rivier.

Beluister de podcast

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland struint in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken de wereld af op zoek naar kansen voor ondernemers. Directeur internationale programma's Tjerk Opmeer is nu zelf in India.

Ganges

Opmeer is op een bijeenkomst van het Nederlandse economische netwerk in India. De focus richt zich onder meer op de Ganges, een van de meest vervuilde rivieren ter wereld. Oorzaken zijn afvalstromen uit rioolwater, chemisch afval, maar ook het cremeren van mensen langs de rivier en het uitstrooien van de as in het water.

Ondernemen wereldwijd

In samenwerking met BNR maakt RVO.nl een nieuwe serie over internationaal zakendoen: Ondernemen Wereldwijd. Elke week hoor je waar de kansen voor ondernemers liggen in het buitenland.

De serie is op maandag te horen in het programma Zakendoen en is beschikbaar als podcast via de BNR App, iTunes en Spotify.

Meer informatie

Meer weten over de zakelijke kansen in India? Bekijk de landeninformatie op RVO.nl.

Contact:
RVO.nl
T 088 042 42 42

Download rapport Je verlaat deze website