Nieuwe tenders voor grote gasprojecten in Bulgarije

Publicatiedatum:

22 augustus 2022

Bron:

Bulgartransgaz

Bulgartransgaz EAD heeft openbare aanbestedingsprocedures gestart voor de uitbreiding van de ondergrondse gasopslag in Chiren.

Totale geraamde kosten van de openbare aanbesteding: € 258 miljoen.

  • Bedrijven kunnen reageren tot 19 september 2022.
  • De uitvoeringstermijn van het project is 600 dagen.

 De eerste openbare aanbestedingsprocedure betreft de bouw en ingebruikname van een nieuw gasmeetstation en een compressorstation met de daarbij behorende technologische installaties.

De tweede aanbesteding betreft de ruimtelijke ontwikkeling, het projectontwerp, de levering van materialen en materieel, alsook de aanleg en ingebruikname van 13 nieuwe ondergrondse sondages.

De derde openbare aanbestedingsprocedure is gericht op het leveren van een projectontwerp voor de aanleg van een gaspijpleiding die de Chiren-faciliteit verbindt met het bestaande gastransmissienetwerk van Bulgartransgaz in het gebied van het dorp Boutan.

De uitbreiding van de gasopslag is van strategisch belang voor het verbeteren van de energiezekerheid en het stimuleren van concurrentie en liquiditeit op de aardgasmarkt in Bulgarije en de regio. Sinds 2013 valt de uitbreiding van de Chiren-faciliteit in de categorie Projects of Common Interest van de EU. Details over de aanbesteding worden gepubliceerd op de website van Bulgartransgaz.

Meer informatie

Heeft u vragen over hoe u dit het beste aan kunt pakken, of algemene vragen over zakendoen met Bulgarije? Neem contact op met de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Sofia: sof-ea@minbuza.nl

Kijk ook eens op de website van RVO voor meer informatie over zakendoen met Bulgarije

Of neem contact op met RVO.
T 088 042 42 42

Download rapport Je verlaat deze website