Slowakijes grote ambities om de industrie te verduurzamen

Publicatiedatum:

16 december 2019

Bron:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) BNR

Een echte ondernemer is altijd op zoek naar kansen en die liggen niet alleen in eigen land. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken struint de RVO de wereld af. Vandaag gaan we naar Slowakije.

Beluister de podcast

Slowakije heeft een grote auto-industrie, met een productie van een miljoen auto’s per jaar. Maar ze willen gaan verduurzamen. De nieuwe president Zuzana ńĆaputová heeft een zeer ambitieus pakket neergelegd om de circulariteit en duurzaamheid verder te brengen, ook in de auto-industrie. Via de Nederlandse ambassade pikken ook Nederlandse bedrijven een graantje mee, zegt Tjerk Opmeer, directeur internationale programma's bij RVO.

Hergebruik

Nederlandse bedrijven beschikken over veel kennis op het gebied van toelevering van auto-onderdelen, benadrukt Opmeer. 'Er is een Nederlands bedrijf dat al een auto voor 97 procent kan hergebruiken. Daarnaast heeft een aantal grote Nederlandse banken onderzoek gedaan naar de rol die Nederlandse bedrijven kunnen spelen op het gebied van hergebruik en het ontwikkelen van nieuwe materialen.'

Ondernemen wereldwijd

In samenwerking met BNR maakt RVO.nl een nieuwe serie over internationaal zakendoen: Ondernemen Wereldwijd. Elke week hoor je waar de kansen voor ondernemers liggen in het buitenland.

De serie is op maandag te horen in het programma Zakendoen en is beschikbaar als podcast via de BNR App, iTunes en Spotify.

Meer informatie

Meer weten over de zakelijke kansen in Slowakije? Bekijk de landeninformatie op RVO.nl.

Contact:
RVO.nl
T 088 042 42 42

Download rapport Je verlaat deze website