Subsidie voor joint R&D-project met Koreaanse mkb'er

Publicatiedatum:

21 januari 2022

Bron:

Nederlandse Ambassade in Seoul

De Koreaanse ministerie van handel, industrie en energie (MOTIE) heeft het ATC+ programma (Advanced Technology Center Plus) voor 2022 geopend. Het doel van het ATC+ programma is het ondersteunen van R&D-gedreven mkb'ers om hun R&D te versterken. Een gedeelte van deze subsidiepot gaat naar internationale consortia. Geselecteerde onderzoeksvoorstellen van internationale consortia kunnen rekenen op een subsidie van omgerekend 400.000 euro verspreid over vier jaar.

Het ATC+ programma draait al vanaf 2003, met ieder jaar andere thema’s. Thema’s voor 2022 zijn digitale transformatie, CO2-reductie en nieuwe technologieën in de lucht- en ruimtevaart.
Het programma heeft succes gebracht in het verleden. MKB-ers die subsidie hebben ontvangen uit dit programma zagen gemiddeld hun sales met 40% stijgen en het aantal werknemers met 30% stijgen.

Nederlandse ondernemers die een R&D-project met een Koreaanse MKB-er aan het starten zijn en nog naar (extra) financiering aan het zoeken zijn, worden aangeraden om de Koreaanse partner op dit programma te wijzen. Deze partner zal de aanvraag moeten indienen via de website van KEIT: https://itech.keit.re.kr/index.do#02010100.

Contact

Ondernemers die een Koreaanse partner zoeken voor een R&D-project kunnen contact opnemen met Mr. Hyo Joon Park op het KEIT Europe office (biojun@keit.re.kr) of met Peter Wijlhuizen, innovatie attaché op de Nederlandse ambassade in Seoul (pw@nost-korea.com).

Download rapport Je verlaat deze website