Kansen Nederlandse afvalverwerkingsbedrijven

Australië
vrijdag 01 februari 2019
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Den Haag
Organisator: 
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Nederlandse ambassade in Canberra
Consulaat-generaal in Sydney
Rijkswaterstaat
Entreekosten: 
Gratis
Voertaal: 
Nederlands
Uiterlijke aanmelding: 
dinsdag 29 januari 2019

Bent u ondernemer op het gebied van afvalverwerking? Dan liggen er kansen voor u in Australië. Wilt u meer weten? Kom dan op 1 februari naar de rondetafelsessie in Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst worden de kansen voor Nederlandse afvalverwerkingsbedrijven geschetst en ontmoet u bedrijven die al actief zijn op de Australische afvalmarkt.
Afvalverwerking heeft hoge prioriteit bij de Australische overheid. Tot voor kort werd het afval gedeeltelijk verscheept naar China, maar door gewijzigde Chinese wetgeving is dit in mindere mate mogelijk. Hierdoor is de markt sterk in ontwikkeling, met ruimte voor nieuwe (buitenlandse) spelers.
In oktober 2018 heeft Herman Huisman van Rijkswaterstaat tijdens de Waste Expo in Melbourne, een presentatie gegeven in het Holland Paviljoen. Hij heeft ook bezoeken gebracht aan lokale en regionale overheden in Melbourne, Sydney en Canberra. Nederland is daardoor bij Australische overheden meer onder de aandacht gebracht als een land met afvalverwerkingsexpertise. Tijdens de rondetafelsessie worden deze mogelijkheden besproken.

Sectoren: 
Land (locatie evenement): 
Nederland
Werelddeel: 
Europa