Waarom en hoe?

In een klein land als Nederland kijken ambitieuze ondernemers al snel over de grens. Producenten of diensten in het buitenland verkopen betekent niet alleen extra omzet, maar ook de nodige schaalgrootte om efficiënt te kunnen opereren en ontwikkelen. In een wereld waar de concurrentie ook uit verre landen komt, is dat vaak essentieel.

Veel ondernemers kopen vaak al in het buitenland in, dus waarom niet ook exporteren? Met de juiste voorbereiding en begeleiding is dit goed te doen. Natuurlijk zullen er vragen zijn: welke regels komen er op me af, welke markt past het beste bij mijn bedrijf, hoe regel ik dit financieel, is mijn organisatie er wel klaar voor? Informatie over het starten met exporteren is op veel plaatsen te vinden. We hebben hieronder een paar handige startplekken opgesomd.

Klaar om serieuze plannen te gaan maken? Vanuit de overheid loopt er het aantrekkelijke subsidieprogramma Starters International Business om de minder ervaren exporteur op weg te helpen. Met deze subsidie kunt u bijvoorbeeld een coach in schakelen die samen met u uw exportambities onderzoekt.