Circular Economy Platform Hongarije

Op 28 november 2018 is door de Nederlandse ambassade, de Business Council for Sustainable Development in Hungary (BCSDH) en het Hongaarse ministerie van Innovatie en Technologie (Economische zaken) het Circular Economy Platform opgericht. Het doel van het platform en het MOU is de noodzaak naar een omslag naar een circulaire (landbouw)economie te benadrukken en evenals de business opportunities die het met zich meebrengt, ook in het licht van het Klimaatakkoord van Parijs en de SDGs.

Ondertussen hebben meer dan 60 bedrijven, instellingen en NGO’s het MoU ondertekend. Dit geldt ook voor de Nederlandse ambassade in Hongarije en de Hongaarse staatssecretaris voor Duurzaamheid, namens de Hongaarse regering. Daarnaast wordt er op 28 november 2019 een Circular Economy Summit georganiseerd. Dit biedt een interessante mogelijkheden voor bedrijven in de volgende sectoren: agri & food, afvalbeheer, verpakkingsindustrie, bouwmaterialen en watermanagement.

Meer informatie over het platform en de Business Council for Sustainable Development in Hungary kunt u vinden op: https://bcsdh.hu/projects/circular-economy-platform/

Contactinformatie: 

bdp-ea@minbuza.nl
+36 1 33 66 318