Cybersecurity in Spanje

Een grote en groeiende markt

Met de digitalisering van de samenleving neemt ook het economisch belang van cyberveiligheid toe. Dit geldt voor zowel overheden (nationale veiligheid en de veiligheid van vitale processen en infrastructuur) als bedrijfsleven (en burgers). Europese Commissievoorzitter Juncker stelde dat 'Europa nog steeds niet goed is toegerust om met cyberaanvallen om te gaan'.

Als één van de meest gedigitaliseerde landen ter wereld zijn er voor Nederland kansen om een internationaal leidende rol te spelen op het gebied van cyberveiligheid. Nederlandse bedrijven en cyberspecialisten kunnen in Spanje marktkansen verzilveren door het aanbieden van cyberveiligheidsoplossingen en het vinden van partners om de technologieontwikkeling in deze sector voort te zetten.

Het document in onderstaande downloadlink is samengesteld door de Nederlandse ambassade in Madrid. Het geeft een overzicht van de state-of-play van cybersecurity in Spanje: het beleid, de laatste ontwikkelingen bij overheid en bedrijfsleven, alsmede uitdagingen en bedreigingen.

https://www.holanda.es/nl/nieuwsarchief/cybersecurity-in-spanje-een-grot...

Contactinformatie: 

Economische Afdeling
Nederlandse Ambassade Madrid
Paseo de la Castellana 259-D | 28046 | Madrid
T +34 91 353 75 24
E mad-ea@minbuza.nl