ING

Vooruitzichten Filipijnen 2019

 
De groei van de Filipijnen in 2019 zou de laagste sinds 2015 kunnen zijn. Inflatie en renteverhogingen in 2018 zouden het verbruik en investeringsmomentum in de eerste helft van 2019 kunnen beperken. ING verwacht een herstel in de tweede helft van 2019.

Roemeens-Nederlandse economische banden

Met een reële groei van bijna 7% in 2017, is Roemenië één van de snelst groeiende landen binnen de Europese Unie. Nederland is een grotere economie, met een meer gematigde groeisnelheid.

Import uit Nederland 3 miljard Euro

In de factsheets is in het kader van de Nederlandse handelsmissie naar Sachsen, Sachsen-Anhalt en Thüringen een overzicht gegeven van de kerngegevens op het gebied van bevolking, economie en handel. De regio telt 10% van de Duitse bevolking en maakt 7,5% van de Duitse economie uit.

Ambities van twee goede buren

België en Nederland: twee zeer competitieve, open economieën

Recent zijn globale ontwikkelingen minder uitgesproken geworden. De wereldhandel stagneert en de vertakkingen van de Brexit voor de Europese economie zijn verre van duidelijk.

Romania: high potential, but risks remain

Romania is expected to be one of the fastest growers in the European Union, with significant growth in (almost) all sectors of the economy. The country has a lot of opportunities for doing business. However, doing so does come with significant hurdles and challenges.

Business opportunity report Poland

Poland: still worth it?

Poland is expected to show significant economic growth the coming years in almost every sector of the economy. Nonetheless, there are significant risks and challenges to keep in mind.

Pagina's