Gratis e-learning zakendoen in de VS

Publicatiedatum:

12 augustus 2021

Investeer 1 uur van uw tijd in een gratis e-learning over zakendoen in de Verenigde Staten. Daarna bent u nóg beter voorbereid op uw marktintroductie en kunt u er sneller en langer succesvol zijn.

In deze online cursus bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het zakendoen in de VS. Aan de orde komen de meest kansrijke sectoren, regio's en steden, markttoetreding, producteisen, belastingkenmerken, productaansprakelijkheid, zakenpartners vinden, cultuur, e-commerce en het Nederlandse buitenlandnetwerk.

Voorkom valkuilen & veelgemaakte fouten

De VS is onze belangrijkste handelspartner buiten de Europese Unie. Om succesvol te ondernemen in de Verenigde Staten, is het van belang u bewust te zijn van de verschillen met zakendoen in Nederland.

Welke verschillen dat zijn, weten we binnen RVO maar al te goed. Net zoals we weten welke vragen er leven bij ondernemers wanneer ze gaan ondernemen in de VS. We krijgen immers per jaar zo'n 4.000 vragen binnen van ondernemers rondom internationaal zakendoen; daarvan hebben er veel betrekking op zakendoen in de VS.

De 10 meest gestelde vragen

In deze e-learning '10 meest gestelde vragen over zakendoen in de VS' bieden we een introductie in de belangrijkste aandachtspunten die gelden wanneer u zakendoet in de VS. Achtereenvolgens gaan we in op de volgende 10 vragen. Elke vraag staat centraal in een apart hoofdstuk binnen deze online cursus.

  1. Welke sectoren zijn het meest interessant?
  2. Welke regio's en steden zijn het meest kansrijk?
  3. Hoe vestig ik een bedrijf?
  4. Waar moet mijn product aan voldoen?
  5. Wat kenmerkt de belastingstructuur?
  6. Hoe registreer ik mijn product zonder risico's?
  7. Hoe vind ik een betrouwbare zakenpartner?
  8. Welke do's-and-don'ts gelden er bij het zakendoen?
  9. Met welke e-commerceregels moet ik rekening houden?
  10. Wat kan de Nederlandse overheid in de VS voor mij doen?

Cursusopbouw

Het volgen van deze e-learning kost u slechts 1 uur. U bepaalt zelf wanneer u deze start en afmaakt. De cursus bestaat uit 10 inhoudelijke hoofdstukken, plus een inleiding en 2 naslagwerken. Elk hoofdstuk bestaat uit een korte video (van een paar minuten) en een aantal testvragen, om te zien of de informatie in uw geheugen is blijven hangen. Aan het einde van de cursus vindt u een Q&A en een tekstuele samenvatting van de e-learning. Deze kunt u downloaden en gebruiken als naslagwerk.

Schrijf u nu in & start wanneer het u uitkomt

Inschrijven voor deze online cursus kan op het platform van de International Business Academy. Schrijf u nu in en start de e-learning waar en wanneer het u uitkomt! Onze landspecifieke e-learnings krijgen van ondernemers gemiddeld het rapportcijfer 9.

Download rapport Je verlaat deze website