Africa Works! ‘24 - Afrika's groene industrialisatie

maandag 22 april 2024

Mauritskade 64, Amsterdam

Organisator

NABC

Entreekosten

450,00 Euro

Evenement data

Van 22 april 2024 22:00 Tot 22 april 2024 22:00

Het Afrikaanse continent laat een stevige economische groei zien. Maar waar blijft het label ‘Made in Africa'? De zesde editie van NABC's conferentie Africa Works! gaat over Afrika's groene industrialisatie.  

Africa Works! werd voor het eerste georganiseerd in 2012 door de Netherlands-African Business Council (NABC) en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste op Afrika gericht zakelijke conferentie van de Benelux, met de afgelopen jaren telkens tussen de 250 en 400 deelnemers per dag. Africa Works! is dan ook dé plek voor Nederland en Afrika om elkaar te ontmoeten. Ook deze editie worden weer  delegaties uit verschillende Afrikaanse landen verwacht.  

"Afrika's Groene Industrialisatie (Made in Africa) is het thema dat we hebben gekozen voor deze editie,” vertelt Núria Vlonk-Cunha Soares, deputy Managing Director van NABC en projectleider van Africa Works! “Wanneer Afrika een volgende stap in haar ontwikkeling wil zetten dan moeten er ook meer producten lokaal gefabriceerd gaan worden.”

Een keynote speech tijdens Africa Works! Wordt gegeven door Dr. Kazeem Olanrewaju, een expert op het gebied van micro financiering uit Nigeria. Tevens horen we van Lara van Druten, de oprichtster van de Waste Transformers, een bedrijf dat schaalbare oplossingen biedt voor het omzetten van afval in waardevolle producten. Daarnaast verwachten we een spreker die zelf aan de basis stond van (voedselverwerkende) industrie in Afrika. 

Onder het hoofdthema Afrika's groene industralisatie vallen drie deelthema's: circulaire voedselproductie, hernieuwbare energie en duurzame agrologistiek. Hierbij ligt de focus op groene oplossingen, die economische groei willen loskoppelen van schade aan het milieu.  

Africa Works! vindt plaats op 23 april in het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen) in Amsterdam. Tijdens de conferentie luisteren we naar inspirerende keynote speeches  en kunnen de deelnemers workshops, een investeerderssessie en landensessies bijwonen. Daarnaast is er een rondetafel over de financiering van Afrika's groene industrialisatie.

Het hele programma en informatie over de ticketverkoop is te vinden op www.africaworks.nl 

Ga naar website Je verlaat deze website