Bezoek het Nederlands paviljoen op Bio360 Nantes

woensdag 8 februari 2023

Nantes

Organisator

NBSO Nantes Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Evenement data

Van 8 februari 2023 08:00 Tot 9 februari 2023 16:00

Wilt u op de hoogte worden gesteld over alle nieuwe ontwikkelingen in de bio-energiewereld? En veel interessante nieuwe contacten opdoen? Kom dan naar het Nederlands paviljoen tijdens Bio360 in Nantes en volg het conferentieprogramma.

NBSO Nantes en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren gezamenlijk een Nederlands paviljoen tijdens de Bio360 in Nantes, Frankrijk.
 
Tijdens dit event komen internationale experts, bedrijven en stakeholders uit de bio-energie en bio-economie sectoren bijeen en staat biotransitie centraal. De oorsprong van de Bio360 Expo is een samenvoeging van 3 evenementen in Frankrijk: de hout- en energiebeurs Salon Bois Energie (2005-2020), Biogaz Europe (2010-2020) en Regen Europe (2018-2020).
 
Beursorganisator BEES streeft ernaar bio-energie te bevorderen, of het nu gaat om biogas, biomassa, of energieterugwinning uit afval. Centraal in Bio360 Expo staat het vraagstuk van de koolstof: de gevolgen van het stijgende CO2-niveau in de atmosfeer en de opwarming van de aarde.
 
Op de beurs ziet u de circulaire economie in actie met diverse biobased producten, waarmee fossiele derivaten uit ons dagelijks bestaan worden vervangen. Met als motor van de bio-economie de bioraffinaderij. De raffinaderij werkt op basis van land- en bosbouw en afvalterugwinning, die een mix van biomassagrondstoffen opneemt die worden omgezet in een veelheid van nuttige biobased producten.
 
De ontwikkelingen op het gebied van bio-energie uit een breed spectrum van biomassagrondstoffen zijn gericht op:

  • Warmte en kracht uit vaste biomassa
  • Groen gas (inclusief waterstof)
  • Vloeibare biobrandstoffen
Ga naar website Je verlaat deze website