Business Of Design Week

woensdag 29 november 2023

Hongkong

Organisator

CreativeNL HK Design Centre

Evenement data

Van 29 november 2023 09:00 Tot 3 december 2023 22:00

Uitwisselingsprogramma met Hongkong rond circulair design: Nederland is partnerland van de Business Of Design Week 2023.

BODW is het meest invloedrijke, jaarlijkse evenement in Azië op het gebied van design, innovatie en brands. Na een succesvolle, voorbereidende samenwerking in 2022, werkt het Topteam Creatieve Industrie in 2023 samen met de strategische beurs BODW aan de uitdagingen die komen kijken bij de transitie naar een circulaire economie.

De inzet is langdurige internationale samenwerking, kennisuitwisseling, wederzijdse inspiratie en co-creatie. Dit moet leiden tot snellere en betere innovaties op het gebied van circulair design die onze ecologische voetafdruk verkleinen. We zien dezelfde uitdagingen die komen kijken bij de transitie naar een circulaire economie en kunnen veel van elkaars aanpak leren.

Missie: 28 november - 1 december 2023

In voorbereiding is een 4-daags programma (missie) voor Nederlandse deelnemers. Dit zal plaatsvinden tijdens de Business Of Design Week (BODW) van dinsdag 28 november tot en met vrijdag 1 december in Hongkong.

Wat bieden we?

Deze missie staat open voor deelname door Nederlandse bedrijven, designers en onderzoekers. We zetten de spotlights op circulariteit in de gebouwde omgeving, duurzame mode en textiel en product design. 

We bereiden samen met onze partner het Hong Kong Design Centre, het Nederlands consulaat-generaal in Hongkong, de RVO en de ministeries van OCW, EZK en BZ een aantrekkelijk programma voor. We zetten in op het faciliteren van langdurige samenwerking tussen Nederlandse bedrijven, ontwerpers en onderzoekers met partners in Hongkong.

Programma onderdelen van de (gezamenlijke) missie

  • deelname aan de conferentie BODW

  • presentaties en rondetafelgesprekken in het Nederlands paviljoen (The Room NL)

  • diverse netwerkmomenten

  • gelegenheid voor individuele matchmaking/afspraken

  • excursies naar relevante partners in Hongkong

  • deelname galadiner

  • deelname Dutch night

Waarom deelnemen?
De missie biedt de basis om relaties met relevante partners in Hongkong te verkennen of te verstevigen. Je kunt jouw kennis verdiepen dankzij tientallen presentaties van internationale experts tijdens de conferentie. Dit nationale programma zal mede dankzij de deelname door Directeur-Generaal Cultuur en Media bij het ministerie van OCW - Barbera Wolfersberger – deuren openen. In The Room NL en tijdens de netwerkmomenten en individuele afspraken is er volop de gelegenheid om jouw bedrijf, organisatie of product bekend te maken en jouw marktkansen te vergroten.

Denk je erover deel te nemen aan de missie naar Hongkong? Kom dan naar onze informele Meet Up op vrijdagochtend 15 september, 10 - 12 uur bij RVO in Den Haag

Ga naar website Je verlaat deze website